Kézilabda
Fekete Bozsana

A mínuszokban plusz dolgokra figyelnek a tornászaink

Publikálva: 2021.02.12 Frissítve: 2021.02.12 Torna

Az MTK Budapest nagy elánnal készülő női tornászai bíznak abban, hogy az alapos felkészülésüknek meglesz az eredménye a közelgő versenyeken – legyen az hazai bajnokság, világkupa vagy Európa-bajnokság.

Továbbra is töretlen lelkesedéssel készülnek az MTK Budapest női tornászai a közelgő nagyobb viadalokra, melyeknek természetesen a  megrendezésében is nagyon bíznak. Miután a bakui világkupát a járványhelyzet miatt kihúzták a programból, március 10. és 13. között a dohai világkupán szerepelhet tornászunk élesben. A szövetség három főt nevez a versenyre, Botyánszky Mariann, klubunk szakosztályvezetője pedig bizakodik, hogy legalább egy MTK-sportoló megmutathatja magát Katarban.

Március 20-án már a szuper-csapatbajnokságra kerül sor, melyen egyesületünk ismét a dobogóra pályázik, majd egy hétre rá következik a szerbajnokság is. A jelenlegi információk szerint a szuper-csapatbajnokság egyben válogató lesz az áprilisi, svájci egyéni Európa-bajnokságra, melyen négy női versenyző képviselheti a magyar színeket.

– Szeretnénk, hogy Schermann Bianka részt vegyen az Eb-n, de ugyanúgy reménykedünk Böczögő Dorina szereplésében is – mondja Botyánszky Mariann. – Bianka a múlt hét óta tüszős mandulagyulladással küzd, ő várhatóan hétfőn csatlakozhat újra a munkába. Neki sajnos ez évente visszatérő problémája, de eddig a versenyek miatt folyamatosan halasztottuk a mandula kivételét, viszont hogy ne nehezítse tovább a felkészülésünket, egyszer időt kell szakítsunk a beavatkozásra. Dorina nagyon szépen, jó állapotban készül. A vállműtétje után most már a korláton is igen biztatóan kezdett el dolgozni. Egyelőre nincs olyan fájdalma, ami újdonság lenne. A megszokottak, persze megvannak, de azokkal szépen tud haladni. A tornászoknak mindig fáj valamijük.

Szakosztályvezetőnk azt is elmondta, hogy Szmirnov Anna, Sági Inez, Medved Regina és Klein Eszter felkészülése is rendben zajlik, a lányok a márciusi csapatbajnokságon szeretnének ismét érmet szerezni. Azonban a napokban nemcsak a teremben kell nagy odafigyeléssel közlekedniük a versenyzőinknek.

– Remélem, a mínusz tíz fokban senki nem jár sokat kint a levegőn – folytatja az edzőnőnk, majd nevetve hozzáteszi: – Régen azt mondták, ez egészséges, de szerintem az ő szervezetük már más egy kicsit.

És hogy mire kell még legalább annyire ügyelni az utcán, mint mondjuk a gerendán?

– Arra kértük őket, hogy amennyire lehet, vigyázzanak a csúszós járdákon. Csütörtökön például azzal kezdődött a válogatott edzése, hogy a szövetségi kapitány elmagyarázta, hogyan kell esnie annak, akinek mégsem sikerülne megtartania az egyensúlyát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!