Atlétika
Szabó Beatrix

A megújulás ideje

Publikálva: 2020.08.22 Frissítve: 2020.08.22 Torna

Klubunk válogatott tornásza, Schermann Bianka szinte minden szeren új elemmel készül a decemberi Európa-bajnokságra, ahol döntőt vár el magától.

A Brüll Alfréd Akadémia 17 éves válogatott tornásza, Schermann Bianka a szövetség Szökkenő Vándor című magazinműsorának adott helyzetjelentést a felkészüléséről.

– Sok új elemet tanulok, hiszen most van rá idő. Főleg felemáskorláton és talajon, de ugráson szeretnék kipróbálni új dolgot. Gerendán pedig a szokásos kötéseket akarom begyakorolni úgy, hogy sikerüljenek a versenyeken. Hogy melyek az új elemek? Korláton új leugrást próbálgatok, ami elemértékben nem sok, de több elem is kiesik, így kevesebb lesz a levonásom. Ugráson vagy Jurcsenko dupla csavart, vagy fóder szuplé felet tervezek. Ez nagy előrelépés lenne, hiszen itt sok pontot tudok szerezni. Talajon szeretném beépíteni a dupla szuplé csavarokat a gyakorlatba. Az első verseny biztosan izgalmas lesz. Ennyi időt még sosem hagytam ki. Remélem, hamar visszaszokom és kitartok az Európa-bajnokságig, hiszen az lesz a fő versenyem.



Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Európa-bajnokságot december 17. és 20. között Bakuban rendezik. A kontinensviadalon való szereplés alapján dőlhet el az is, hogy klubunk tornásza vagy Kovács Zsófia képviseli Magyarországot a 2021-re halasztott tokiói olimpián. Ezért is vágyik Bianka a jó szereplésre.

– Az összetett döntőt mindenképp szeretném elérni. Úgy gondolom, Európában be tudok kerülni a legjobbak közé, és abban is bízom, hogy dobogó közelbe jutok. Ezen kívül korláton szeretnék finálézni.

A tornaszövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán az esélyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

– A női válogatott számára az egész járvány alatt biztosítani tudtuk az edzéslehetőséget. Ez azért jó dolog, mert a nagy ellenfeleinket – Nagy-Britannia, Spanyolország, Franciaország vagy Olaszország versenyzői – nem engedték be a terembe. Nekünk ez nagy előny. Új elemeket tanultak a lányaink. Remélem, hogy az Európa-bajnokságon ez eredményekben is meg fog látszani.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!