Atlétika
Krizsán Xénia

A maximumra törekedve

Publikálva: 2020.10.07 Frissítve: 2020.10.07 Ritmikus gimnasztika

Klubunk egyik legígéretesebb ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin a junior országos bajnoki győzelme után a korosztályos Európa-bajnokságon folytathatja remeklését.

A szokásokhoz híven remekül szerepeltek az MTK Budapest versenyzői a ritmikus gimnasztikázók szeptember végi, Törökbálinton rendezett országos bajnokságán. Az első osztály junior I. korcsoportjából pedig még kiváló tornászlányaink közül is kiemelkedett a szalaggal junior-világbajnoki hatodik helyezett, 14 éves Kocsis Evelin, aki mind a négy szerrel a legjobbnak bizonyult, így összetettben is aranyérmet nyert.

– Nagyon jó volt újra versenyezni, és az, hogy ismét versenydresszben, versenyhajban, sminkben vonulhattam be a gyakorlatokra. Talán még picit izgultam is, pedig ez sosem volt jellemző rám. Verseny előtti drukk azért mindig van bennem, de hogy ne essek túlzásokba, abban már a mentáltréning is segít. Örülök az első helynek, mert az is volt a célom, hogy nyerjek. A gyakorlataim összességében jól sikerültek, ezzel együtt ugye, mindig van min javítani. Jó ütemben haladok. Sok újítással és nehezítéssel álltam szőnyegre, de jelentősen csak a szalaggyakorlatom alakult át. Szétszedtük, de nem annyira, hogy ne tudtam volna újra kigyakorolni, és összerakni.



Az országos bajnokság után az Európai Tornaszövetség azzal kapcsolatban is döntést hozott, hogy november végén a felnőttek Európa-bajnoksága mellett a juniorok kontinensviadalát is megtartják Kijevben. A magyar színeket három egyéni versenyző képviselheti, és talán nem a medve bőrére iszunk előre, ha Evelinnek megelőlegezzük a részvételét.

– Éreztem, hogy nem fogják törölni az eseményt, szóval nem lepett meg a döntés. Boldog vagyok, hogy ismét bizonyíthatunk a nemzetközi színtéren, bár az, hogy ilyen hosszú szünet után ennyire hamar érkezik egy nagyon fontos verseny, picit furcsa lesz. Mégsem tartok semmitől, mert már tök jó állapotban vannak a gyakorlataim, addig pedig még keményen dolgozhatok tovább. Mindig a maximumot igyekszem nyújtani, szóval szerintem minden rendben lesz.

Az országos bajnokságon elért siker után Evi nem is lazsál egy percet sem, hétköznaponként és a szombati délelőttökön elszántan készül kontinensversenyre, a pihenőidőben pedig szorgalmasan tanul, hiszen jövőre középiskolás lesz. Hogy hol folytatja a tanulmányait még kérdéses, mindenesetre arról beszámolt, több suli is látszik a célkeresztben, a befutó az lesz, amelyik a leginkább partner az egyéni tanrend megfelelő kialakításában, és az élsportolói léttel járó kötelezettségek elvégzésében.
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!