Atlétika
Nemes Rita

A magyar erő és a kínai technika (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.02.15 Frissítve: 2017.02.15 Rövidpályás gyorskorcsolya

Az Origónak meséltek a Liu fivérek.

Juha Pál, az Origo újságírója készített hosszú interjút az MTK Budapest csillagaival, Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal. A fiúk elárulták, eleinte az úszással próbálkoztak, ám a klóros vízzel nem tudtak megbarátkozni, így új sportág után kellett nézniük.

– Épp beköszöntött a tél, körülnéztünk, hogy milyen lehetőségek vannak Magyarországon, és egyszer csak rátaláltunk a gyorskorcsolyára. Mindenki csodálkozott a környezetünkben, de nekünk egyből megtetszett – idézte fel a kezdeteket Sanyi.

Az idő a Liu fivéreket igazolta, a két fiú több világ- és Európa-bajnoki címet szerzett azóta.

– Amikor az ellenfeleink meglátják, hogy a Liu testvérekkel kell versenyezniük, én nagyon úgy látom, hogy összerezzennek – mesélte Liu Shaoang. – Ha mindketten ott vagyunk a pályán, és nagyon akarjuk, akkor nincs, aki meg tud minket verni.

A testvérpár most a rotterdami világbajnokságra készül, ám hosszútávon természetesen a pjongcsangi olimpia lebeg a szemük előtt.

– Mi mindent megteszünk, hogy minél nagyobb visszhangja legyen a magyar gyorskorcsolyázók eredményeinek, hogy a magyarok minél jobban megszeressék a sportágat, és izgatottan üljenek majd le a tévé elé, tisztában legyenek az esélyekkel, és szurkoljanak nekünk, amikor a téli olimpián kezdődnek majd a versenyeink – fogadkozott Sanyi. – Én azt mondom, izguljon az, aki szerint olimpiai bajnokok, érmesek lehetünk. Az ő vállukon van teher azért, mert azt mondták, nyerhetünk.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják el.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!