Atlétika
Vári Péter

A listavezető otthonába látogatunk

Publikálva: 2020.11.27 Frissítve: 2020.11.26 Röplabda

A női röplabda Extraliga 9. fordulójában Békéscsabán lépünk pályára.

Három egymást követő győztes meccs után az alapszakasz talán legnehezebb erőpróbája vár csapatunkra: a listavezető Swietelsy-BRSE otthonába látogatunk. Tóth Gábor tanítványai eddigi nyolc meccsükből nyolcat nyertek – mindet idegenben –, és 22 pontot gyűjtöttek.

A két együttes októberi mérkőzését 3:0-ra a Békéscsaba nyerte, igaz, az első két játszmában alaposan megizzasztottuk ellenfelünket. Ezúttal némi bizakodásra adhat okot a mieink formája, legutóbbi három mérkőzésünket mind megnyertük: oda-vissza legyőztük a DSZC-Eötvös DSÉ-t a Magyar Kupában, és a DVTK otthonában megszereztünk szezonbeli első bajnoki győzelmünket is.

Azt kértem a lányoktól, hogy merítsenek önbizalmat az eddigi meccsekből, nem is feltétlenül csak az utolsó háromból – árulta el Leiszt Máté. – Minden mérkőzésen bizonyítottuk, hogy igenis erős csapat vagyunk, és azt szeretném, hogy ezt ismételten bizonyítsuk. Ehhez nagyon koncentrált, fegyelmezett játékra lesz szükségünk, és kellenek az extrák is, mezőnyben, blokkban, nyitásokban.

A szombati mérkőzésen Jámbor Tamás és Csizmarik József fújja a sípot, a találkozót zárt kapuk mögött rendezik.

2020. november 28. 18:00 Swietelsky-BRSE–MTK Budapest (Extraliga, 9. forduló); Békéscsabai Röplabda Akadémia

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!