Kézilabda
Koronczai Petra

A legjobbak között

Publikálva: 2021.01.03 Frissítve: 2021.01.02 Ritmikus gimnasztika

Junior Eb-bronzérmes ritmikus gimnasztikázónknak, Kocsis Evelinnek különösen jól esett, hogy az MTK Budapest legjobb utánpótláskorú sportolójának választották 2020-ban, és újult erővel kezdi meg felkészülését az idei év versenyeire.

Az MTK Budapest elnöksége – a szakosztályok javaslatai alapján – ezúttal is megválasztotta a 2020-as esztendő legjobb MTK-s felnőtt és utánpótlás sportolóját, illetve edzőjét. A felnőttek között az elismerést kiváló teniszezőnőnk, Babos Tímea kapta, az edzők között klubunk ritmikus gimnasztika szakosztályának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika nyert, míg a legjobb utánpótláskorúnak járó díj Kocsis Evelint illette.

Tizennégy éves ígéretünk Magyarország első egyéni ritmikus gimnasztika érmét szerezte a november végén rendezett kijevi junior Európa-bajnokságon, miután a buzogány fináléjában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– Nagyon örülök az elismerésnek, és igen váratlanul is ért – mondja Evelin, akit Deutsch-Lazsányi Erika mellett Koch-Tiringer Tímea készített a kontinensviadalra. – Korábban még sosem kaptam hasonló díjat, ezért különösen jól esett. Az év elején rendezett Blue&White Party-kon mindig kivételes figyelmet kaptak a díjazott sportolók, nem számítottam rá, hogy egyszer én is közöttük leszek. Sajnos, most a járványhelyzet miatt nem rendezik meg a bált, de ezzel együtt is büszkeséggel tölt el, és nagyon motivál, hogy nekem járt a kitüntetés.

Evelin az ünnepek alatt a legtöbb időt a pihenésre fordította, hétfőtől pedig már újra a csarnokban tölti mindennapjait.

– Idén ugyanúgy fogok készülni, mint az előző évben. A lehető legtöbbet igyekszem kihozni magamból. A helyzet hasonló. Számíthatunk versenyekre, de nem tudjuk, tényleg megrendezik-e azokat. De nem baj, így volt ez az Európa-bajnoksággal is. Örömmel mondhatom, hogy meghívást kaptam az olasz bajnokságba is. A Serie A mezőnye igen nívós, óriási dolognak és lehetőségnek gondolom a szereplést, amelyet nagyon várok. Korábban Pigniczki Fanni járt ezen a versenyen, most már ketten mehetünk. Az elmúlt hetek a regenerálódásról és a feltöltődésről szóltak. Újult erővel kezdem az évet!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!