Tenisz
Gálfi Dalma

A legjobb nyolc között az MTK Budapest

Publikálva: 2016.11.03 Frissítve: 2016.11.03 Kézilabda

Megnehezítette az MTK Budapest dolgát a Kecskemét, de meglett a továbbjutás.

HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE – MTK Budapest 20-26 (12-12)
Elektromos Csarnok, 100 néző
Vezette: Hantos, Rózsahegyi

Kecskeméti NKSE: Nagy É., Mistina – Gulya, Albert, Kaiser 3, Kovács K. 1, Németh K. 3, Fauszt 6(1), Orell, Palotás 7, Boda, Simon, Varga B.
Vezetőedző: Marosán György

MTK Budapest: Vig, Putz – Tóth E. 1, Nyikolajenko 3(2), Szádvári 3, Slakta 2, Stranigg, Kovács G. 1, Blaubacher 2, Juhász E. 1, Dakos 5, Hosszu 2, Háfra 1, Gorilszka 3(2), Frankovics 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

A női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában az MTK Budapest az NB I/B Keleti csoportjának listavezetőjével, a HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE-vel találta magát szemben.

Bár Marosán György sérülés miatt nem számíthatott Kolics Viktóriára, és a hétvégi, Eger elleni rangadóra való tekintettel pihentette a Som Ildikó, Pusztai Petra, Szabó Edina triót, a vendégek mégis jól kezdték a találkozót, eleinte gond nélkül el tudták tüntetni a két csapat közti osztálykülönbséget. Még úgy is, hogy Nagy Éva, az első játékrész derekán megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

A kék-fehérek látszólag még nem heverték ki az Érd elleni vereséget, sokszor bátortalanul, görcsösen játszottak. Marosán György együttese ezzel szemben kifejezetten bátran, sőt, már-már vakmerően játszott, a kecskemétiek az első perctől kezdve kapusukat lehozva, hét mezőnyjátékossal támadtak, amivel eleinte meglepni látszottak ellenfelüket, ennek is köszönhető a 12-12-es állás a szünetben.

Bár a második félidő nagyjából ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, Golovin Vlagyimir tanítványai az idő múlásával egyre inkább rá tudták erőltetni akaratukat ellenfelükre, nem egyszer egészpályás gólokkal büntetve a kapusát lehozó Kecskemétet. A találkozó utolsó tíz percében végül kinyílt az olló, és a kék-fehérek be tudták biztosítani továbbjutásukat.

A kecskemétiekben rendkívül szimpatikus és erős ellenfelet ismerhettünk meg, amellyel minden bizonnyal jövőre is találkozhatunk, ha így folytatják.

Az MTK Budapestre most másfél hét szünet vár, utána pedig a Mosonmagyaróvári KC elleni rangadó az NB I-ben.

Golovin Vlagyimir: – Az egész mérkőzésen érződött rajtunk a görcsösség és az önbizalomhiány, saját magunk árnyéka vagyunk. Örülünk persze a győzelemnek és a továbbjutásnak, ugyanakkor tisztában vagyunk a helyzetünkkel, és keressük a kiutat. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!