Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Női kosárlabda: A legfőbb az, hogy játszhassunk – Nagy Dóra

Publikálva: 2021.03.14 Frissítve: 2021.03.14 Kosárlabda női

Az MTK Budapest női kosárlabda-szakosztályának vezetőjét, Nagy Dórát kérdeztük arról, hogyan látja az NB I/B-ben szereplő, MTK-TFSE néven indított csapat ebben az évadban mutatott teljesítményét.

Tizenhét mérkőzést követően – 13 győzelemmel és 4 vereséggel – a női másodosztályú kosárlabda-bajnokság Piros csoportjának harmadik helyén áll az MTK-TFSE csapata. Nagy Dóra szakosztályvezetőt kérdeztük arról, mennyire elégedett az eddig történtekkel.

– Nehéz időszakon megyünk keresztül. Nem a teljesítményünk miatt; a koronavírs-járványra gondolok. Tavaly, az idő előtt befejezettnek nyilvánított bajnokságok után azt hihettük, hamarosan minden visszaáll a régi kerékvágásba, ám korántsem így történt. Ősz elején az együttes többsége átesett a fertőzésen, és a megállás után nehezen találtuk ismét a ritmust – magyarázza Nagy Dóra.

Kíváncsiak voltunk arra is, miként zajlik a közös munka Hegedűs Péter vezetőedzővel.

– Az edzések többségén és a fővárosi meccseken jelen vagyok. Az esetleges problémákat minden esetben átbeszéljük, Péter szívesen meghallgatja a véleményemet. Egyetértünk az előjövő hibákban, mindig közös nevezőre jutunk. A csapat játékán volt mit csiszolni, de a lányok is nyitottak, és változtattak. Kialakult a csapat magja, és erre építkezhetünk.

De mit remél a szakosztályvezető ebben az évadban?

– Természetesen fontosak az eredmények, de most az a legfőbb, hogy játszhassunk. Épp a pandémia okozta felborult menetrend miatt akad olyan csapat, amelyiknél három mérkőzéssel többször szerepeltünk, és olyan is, amelyiknél ugyanennyivel kevesebbet játszottunk. Szerintem reális lehet az a cél, hogy a legjobb ötben zárjuk a bajnokságot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!