Atlétika
Kulunics Vince

A kis tornászok újra Böczögő Dorinával kereshetik a kihívásokat

Publikálva: 2021.02.06 Frissítve: 2021.02.06 Torna

Az MTK Budapest kétszeres olimpikon, Eb-bronzérmes tornásza, Böczögő Dorina újra megdolgoztatja a kihívásokat kereső gyerekeket a Diákolimpia GameTime-ban.

Az iskoláskorú gyerekek fizikai aktivitásra, rendszeres testmozgásra ösztönzése és az egészséges életmód népszerűsítése céljából másodszor is elindította online játékát a Magyar Diáksportszövetség, amely a járványhelyzet miatt felfüggesztett versenyeket, közte a diákolimpiát is igyekszik pótolni.

A Diákolimpia GameTime2-ben – melynek klasszis segítői között újra ott szerepel az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina – nyolc sportághoz (asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, torna, multisport) kapcsolódó 12-12 rövid kihívás kerül feltöltésre a program weboldalára (gametime.diakolimpia.hu). A játékosoknak a kihívásokban képi és szöveges formában is meghatározott mozdulatsort kell megvalósítani, videóban rögzíteni, majd azt beküldeni, azaz feltölteni a pontokért, melyek sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatók be.

A programhoz az érintett sportágak legismertebb hazai ikonjai csatlakoztak. A tornagyakorlatokat a kétszeres olimpikonunk, a csapatban Eb-bronzérmes Böczögő Dorina, valamint Balázs Krisztián prezentálja, de Dzsudzsák Balázs (labdarúgás), Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Ligetvári Patrik (kézilabda), Hanga Ádám és Studer Ágnes (kosárlabda) is „edzést” tart. Az atlétikai feladatokat Baji Balázs és az MDSZ elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor mutatja be, míg a multisportkihívásokért ezúttal is Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos felel.

– Nagyon örülök, hogy ismét szerepelhetek a GameTime-ban, nagyon jó kis csapatot hívott össze a Diáksportszövetség, és remélem, hogy ezáltal sok gyereket tudunk motiválni arra, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz, általunk pedig jobban megismerjék a tornát – mondta Dodó

A programhoz csatlakozni a gametime.diakolimpia.hu weboldalon lehet.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!