Atlétika
Krizsán Xénia

A kilences szám volt a nyerő szimulátorosainkál

Publikálva: 2020.10.08 Frissítve: 2020.10.07 eSport

Bozó Patrik és Fehér Dani is kilencedik helyen végzett. Bozó a SRC versenyén, Fehér pedig a Volkswagen Virtual Racing Championship Stage 1 válogatóján szerepelt.

A Sim Racing Company - GT3 2020 sorozat második állomása a Japán Nagydíj volt, azaz Szuzuka.  Az 5,807 kilométer hosszú pálya nyolcas alakot formál, tehát felüljárón haladnak át a versenyzők egymás felett. Tizenhét kanyarból tevődik össze, melynek a megtételéhez megközelítőleg két perc szükséges a GT3 kategória  pilótáinak.

Bozó Patrik az első futamon a harmincharmadik helyen végzett Misanóban, készen állt a javításra.  

A szuzukai pályán jóval otthonosabban mozog pilótánk a Lexusával, és ez a köridőkben meg is mutatkozott. A 25 perces kvalifikáción szimulátorosunk a tizenkettedik helyen végzett, a pole-pozíciót megszerző Tamástól 1,272 másodpercre lemaradva. Érdekesség, hogy a pálya három szektorát három különböző pilóta teljesítette a leggyorsabban.

A futamon ismét erős tempóval versenyzett Bozó. A hatvanperces táv első negyedében három vetélytársát is megelőzte, és a kilencedik pozícióban haladt. Szimulátorosunk egyre inkább kezdett leszakadni ettől a csoporttól, melynek a tagjait az előző körökben maga mögött tudhatta.

Ambrus a huszonnegyedik körben meg tudta fosztani Bozót a kilencedik helyétől. Kemény előzés volt, azonban minimális kontakttal véghez tudta vinni a manővert az Aston Martinnal induló versenyző.

Kiegyensúlyozottan autózott Bozó, hiba nélkül. Nem tudott beleszólni a dobogós helyezések alakulásába, azonban lőtávolságon belül tartózkodott, ha az élmenők közül valaki hibázik, esetleg ütközik.

Ez így is lett, hiszen Csépány kénytelen volt levágni az utolsó kanyar előtti sikánt. Pénzest engedte volna vissza, amikor Pénzes nekiment Csépánynak, akinek autója megsérült, így ki kellett állnia a boxba. Bozót ennek köszönhetően a kilencedik pozícióban intették le a Japán Nagydíjon.

A futamot teljes egészében ITT lehet megtekinteni.

Fehér Dani a Volkswagen Virtual Racing Championship első szakaszában a kilencedik helyen végzett kategóriájában. Monzában 1:57.544-es időt futott pilótánk. 

A második etapban a belgiumi Circuit de Spa-Francorchampsban kellett az indulóknak a lehető leggyorsabb kört megtenniük. Fehér 2:29.609-es időt tudott – még a pálya határain belül – autózni. Szimulátorosunk célja, hogy a legjobb öt pilóta között szerepeljen a neve a második rész küzdelmei után.

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!