Atlétika
Nagy Marcell

A hetedik helyen végeztünk

Publikálva: 2017.06.04 Frissítve: 2017.06.04

Nem volt esélye a Hódmezővásárhelynek.

MTK Törökbálint – Vásárhelyi KS 110-81 (23-25, 33-17, 25-17, 29-24)

Az oda-visszavágós rendszerű helyosztón a Hódmezővásárhelyen elszenvedett 86-73-as vereség után hazai pályán jócskán visszavágott csapatunk, és ezzel az MTK Törökbálint megszerezte az NB-I/B hetedik helyét.

Az első mérkőzés eredményének ismeretében tudtuk, legalább 14 ponttal kell győzni, hogy meglegyen a hetedik pozíció.

Az első negyedben a vendégek még hozzá is tettek két pontot az előnyükhöz, elsősorban a védekezésünk hiányosságai miatt (23-25). Utána viszont beindult a hazai csapat, és a félidőre pont a számunkra minimálisan szükséges különbség alakult ki (56-42).

A második játékrész már egyértelműen a hazai csapatról szólt, sőt a végén – mondhatni – örömjátékkal búcsúzott együttesünk a hazai közönségtől.

A mérkőzésen a 30 pontig jutó, az ellenfél számára tarthatatlannak bizonyuló Szabó Tibor mellett saját nevelésű fiatal játékosunkat, Bognár Mátyást kell leginkább kiemelni, aki ambiciózusan és hatékonyan játszott. Csapatunkból öten is elérték a tíz dobott pontot, és majdnem minden mutatóban felülmúlták a vendégeket, így az MTK Törökbálint megérdemelten szerezte meg az NB-I/B hetedik helyezését.

A következő szezonban még nagyobb feladat vár ránk, hiszen az MKOSZ átszervezi az NB-I/B lebonyolítási rendszerét, és mi az idei teljesítménynek köszönhetően, a 14 csapatos felsőház tagjaként játszhatunk ősztől, azaz minden mérkőzésen az osztály legjobbjaival néznek szembe játékosaink.

A 2016/17-es bajnokságban nyújtott teljesítményért gratulálunk játékosainknak, a búcsúzó vezetőedzőnek, Szarvas Gábornak és az egész szakmai stábnak!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!