Karate
Sterck Laura

A fránya papírforma

Publikálva: 2016.03.05 Frissítve: 2016.03.05 Röplabda

A női röplabda NB I alapszakaszának utolsó fordulójában, a listavezető LINAMAR-Békéscsabai RSE látogatott az MTK Budapest otthonába. A kék-fehérek mindent megtettek, időként kifejezetten jól játszottak, de végül a vendégek nyertek 3-0-ra.

MTK Budapest – LINAMAR-Békéscsabai RSE 0-3 (– 15, –17, –17)

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Kilyénfalvi, Hackl, Józsa, Lutter
Csere: Nagy F. (liberó), Török K., Cicic, Petőváry
Vezetőedző: Hollósy László

LINAMAR-BRSE: Szakmáry, Clement, Tálas, Bodnár D., Soós, Matics
Csere: Molcsányi (liberó), Szpin (liberó), Fábián, Korniss, Nagy V.
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Kis túlzással akár tét nélkülinek is nevezhettük a szombati találkozót, mivel a végeredménytől függetlenül a vendégek már biztosan a tabella élén, míg a hazaiak az ötödik helyen végeztek.

A mérkőzés előtt köszöntötték február hónap legjobb utánpótláskorú játékosait: Ambrus Dorottyát (mini), Móri Blankát (gyermek), Szalai Annát (serdülő), és Purkarthofer Almát (ifi).

A papírformának megfelelően a vendégek kezdték jobban a találkozót, Hollósy László 3-7-es állásnál kért időt, hogy rendezze csapat sorait. Ez többnyire sikerült is, kicsit megnyugodtak a kék-fehérek, és bár Tamara Kmezics fontos pontokat szerzett, felzárkózni már nem tudtak ellenfelükhöz (15-25).

A második játszma rajtját a fővárosiak kapták el jobban, volt, hogy három ponttal is vezettek, de ez az előny az első szünetre mindössze egypontosra olvadt. A játékrész derekán Szakmáry Gréta „szétnyitotta” a kék-fehéreket, 10-9-ről 10-19-re alakítva az állást. Ehhez kellett persze Molcsányi Rita lenyűgöző teljesítménye is, aki egyszerűen minden labdára odaért. Ezt követően ismét a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és 16-21-nél már Szasa Nedeljkovics kért időt, hogy rendet tegyen a fejekben. Sajnos a szerb mester sikerrel is járt, és együttese végül 25-17-re megnyerte a második szettet. 

A harmadik játszma is nagyjából hasonló játékot hozott, mint az első. A pontosan, magabiztosan játszó békéscsabaiak újfent igazolták, hogy nem véletlenül bizonyultak verhetetlennek az idén. A kék-fehérek időnként bele-belehibáztak a meccsbe, amit Szasa Nedeljkovicsék kegyetlenül kihasználtak. Hiába a hősies küzdelem, a BRSE megnyerte a harmadik szettet, és ezzel a mérkőzést is (17-25).


Bár az eredményből ez nem feltétlenül derül ki, de voltak kifejezetten biztató periódusai a mérkőzésnek, amelyekre építve lehet esélye a csapatnak a Jászberény ellen, szombaton.

Hollósy László: – Sok szép momentumunk volt, de kijött, hogy a Békéscsaba rutinosabb csapat, többet tud edzeni, így az ő hullámvölgyeik rövidebbek voltak. Mi például a második játszmában belecsúsztunk egy 9-0-ás hullámvölgybe, ami a modern röplabdában nem megengedhető. De alapvetően a pozitívumokra igyekszünk fókuszálni, volt sok szép támadásunk, igyekezni kell stabilizálni a játékunkat. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!