Kézilabda
Fekete Bozsana

A csapat és Dorina is döntős

Publikálva: 2020.12.17 Frissítve: 2020.12.17 Torna

A női tornászválogatott csapatban a harmadik, klubunk versenyzője, Böczögő Dorina talajon az ötödik helyen kvalifikálta magát a foghíjas mersini Európa-bajnokság döntőjébe.

Az MTK Budapest kétszeres olimpikon tornászával, Böczögő Dorinával felálló női válogatott (Bácskay Csenge, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója) a románok és az ukránok mögött a harmadik helyen (154.129 pont) kvalifikálta magát a mersini Európa-bajnokság szombati hatos csapatdöntőjébe, továbbá a magyarok hat szerenkénti döntős helyet is elértek. Az utolsó pillanatban klubunk másik kiválósága, a deréksérülést szenvedett Schermann Bianka helyére beugró Dorina talajon az ötödik legmagasabb pontszámmal (12.633) jutott a legjobb nyolc versenyzője közé.

 – A csapat jól teljesített, csupán gerendán voltak bizonytalanságaink, több eséssel – jelenti Dorina Törökországból. – Én megcsináltam a gyakorlatom, viszont a kiinduló pontszámomat eléggé lehúzták (gerendán 11.600 ponttal a selejtező 19. helyén zárt – a szerk.). A talajom nem volt teljesen pontos, ráadásul a kisebbik gyakorlatom adtam most elő, de az ugrással elégedett vagyok. A döntőnek örülök, a továbbiakban is az a cél, hogy a gyakorlatomat sikeresen megcsináljam, ezzel már beérem, a többi a pontozókon múlik. Sajnos egy sérülés miatt, de örülök, hogy itt lehetek, hiszen kissé le voltam törve, amikor úgy volt, nem jövök. Ez a világverseny csak annyiban másabb az eddigieknél, hogy nincsenek nézők és ez érződik a hangulaton, de amikor a szeren vagyok, ebből semmit nem lehet tapasztalni. Mi csapattagok viszont mindig szurkolunk egymásnak!

Dorina mellett talajon Székely Zója (12.466; 7.hely) jutott fináléba, míg felemáskorláton Kovács Zsófia (14.133) az első helyen kvalifikált, de Székely (13.333; 4.hely) is döntős. Ugrásban is Kovácsé lett a selejtező legmagasabb pontszáma (14.049), míg itt Bácskay Csenge (13.683) a negyedik helyen jutott a legjobbak közé.

A kontinensviadal, amelytől a járványhelyzet miatt tizenöt ország is visszalépett, pénteken a juniorok selejtezőivel folytatódik, melyekben az MTK Budapest ígéretének, Szmirnov Annának is szoríthatunk.

Csapatverseny, selejtező:
1. Románia - 159.496
2. Ukrajna - 154.896
3. Magyarország - 154.129

Fotó: European Gymnastics/Thomas Schreyer

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!