Kézilabda
Andróczki Flóra

A csapat Eb-bronzérmes, Anna felemáskorláton döntős

Publikálva: 2020.12.18 Frissítve: 2020.12.18 Torna

A leány tornászválogatott a románok és az ukránok mögött a harmadik helyen végzett a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében, azt MTK Budapest ígérete, Szmirnov Anna felemáskorláton jutott döntőbe.

A Balázs Kira, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra és Szmirnov Anna összeállítású leány tornászválogatott a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében 143.428 pontot gyűjtött, ezzel a harmadik helyet szerezte meg a győztes románok és az ezüstérmes ukránok mögött. A járványhelyzet miatt csupán tizenegy országot felvonultató ifjúsági Európa-bajnokság első napján a szerenkénti döntők selejtezőit tartották, emellett hirdettek végeredményt csapatversenyben és egyéni összetettben. Mind a négy szeren lesz magyar lány a vasárnapi szerenkénti finálékban, miután Balázs Kira ugrásban a hatodik, Mayer Gréta gerendán a hetedik, talajon a harmadik, míg az MTK Budapest reménysége, Szmirnov Anna felemáskorláton 12.066 ponttal az ötödik helyen jutott be a legjobb nyolc közé.

– A talajt picit sajnálom, mert hátraestem dupla bicskából, de a többi szer egészen jól sikerült – nyilatkozta Anna. – Korláton egyáltalán nem számítottam a döntős helyre. Már akkor meglepődtem, amikor megláttam a pontszámomat. Nagyon boldog vagyok, hogy vasárnap is szerepelhetek az Eb-n. A csapatbronzban nagyon bíztunk. Mondogattuk egymásnak, hogy meglesz, és szerencsére így is történt. A felemáskorlát fináléjában legalább egy ilyen gyakorlatot szeretnék bemutatni, mint a selejtezőben, a többi a bírókon múlik.

Egyéni összetettben a legjobb magyar helyezést Balázs Kira érte el, aki a hetedik legmagasabb pontszámmal zárt a negyvenfős mezőnyben (Anna a huszadik ebben a sorban), melyből huszonkilenc versenyző mutatta be a gyakorlatát minden szeren. Az összetett győztes a román Ana Barbuso lett, aki ráadásul minden szeren a legmagasabb pontszámmal került fináléba.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MERSIN
Csapatverseny:
1. Románia 156.463, 2. Ukrajna 145.995, 3. Magyarország 143.428
Egyéni összetett döntő:
1. Ana Barbosu 54. 599 (román), 2. Maria Ceplinschi 50.499 (román), 3. Daniela Batrona 49.832 (ukrán)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!