Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

A csapat Eb-bronzérmes, Anna felemáskorláton döntős

Publikálva: 2020.12.18 Frissítve: 2020.12.18 Torna

A leány tornászválogatott a románok és az ukránok mögött a harmadik helyen végzett a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében, azt MTK Budapest ígérete, Szmirnov Anna felemáskorláton jutott döntőbe.

A Balázs Kira, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra és Szmirnov Anna összeállítású leány tornászválogatott a mersini ifjúsági Európa-bajnokság csapatversenyében 143.428 pontot gyűjtött, ezzel a harmadik helyet szerezte meg a győztes románok és az ezüstérmes ukránok mögött. A járványhelyzet miatt csupán tizenegy országot felvonultató ifjúsági Európa-bajnokság első napján a szerenkénti döntők selejtezőit tartották, emellett hirdettek végeredményt csapatversenyben és egyéni összetettben. Mind a négy szeren lesz magyar lány a vasárnapi szerenkénti finálékban, miután Balázs Kira ugrásban a hatodik, Mayer Gréta gerendán a hetedik, talajon a harmadik, míg az MTK Budapest reménysége, Szmirnov Anna felemáskorláton 12.066 ponttal az ötödik helyen jutott be a legjobb nyolc közé.

– A talajt picit sajnálom, mert hátraestem dupla bicskából, de a többi szer egészen jól sikerült – nyilatkozta Anna. – Korláton egyáltalán nem számítottam a döntős helyre. Már akkor meglepődtem, amikor megláttam a pontszámomat. Nagyon boldog vagyok, hogy vasárnap is szerepelhetek az Eb-n. A csapatbronzban nagyon bíztunk. Mondogattuk egymásnak, hogy meglesz, és szerencsére így is történt. A felemáskorlát fináléjában legalább egy ilyen gyakorlatot szeretnék bemutatni, mint a selejtezőben, a többi a bírókon múlik.

Egyéni összetettben a legjobb magyar helyezést Balázs Kira érte el, aki a hetedik legmagasabb pontszámmal zárt a negyvenfős mezőnyben (Anna a huszadik ebben a sorban), melyből huszonkilenc versenyző mutatta be a gyakorlatát minden szeren. Az összetett győztes a román Ana Barbuso lett, aki ráadásul minden szeren a legmagasabb pontszámmal került fináléba.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MERSIN
Csapatverseny:
1. Románia 156.463, 2. Ukrajna 145.995, 3. Magyarország 143.428
Egyéni összetett döntő:
1. Ana Barbosu 54. 599 (román), 2. Maria Ceplinschi 50.499 (román), 3. Daniela Batrona 49.832 (ukrán)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!