Kézilabda
Farkas Johanna

A cél az olimpiai bajnoki cím (VIDEÓ)

Publikálva: 2014.10.22 Frissítve: 2014.10.26 Brüll Alfréd Akadémia

Patakfalvy Csenge és Luca, a Brüll Alfréd Akadémia ifjú növendékei olimpiai bajnokok akarnak lenni.

Erre minden esélyük megvan, hiszen szorgalmas, elhivatott, céltudatos taekwondoversenyzők, remek szellemi és fizikai adottságokkal. Volt kitől örökölniük és van kitől tanulniuk, hiszen édesapjuk, Patakfalvy Miklós, 6. danos mesteredző, szakedző, az MTK Taekwondo-szakosztályának, valamint Magyar Taekwondo Szövetségnek is alapító elnöke.

A cél az olimpiai bajnoki cím (VIDEÓ)

Patakfalvy Csenge 2006-ban döntött úgy, hogy kipróbálja magát a taekwondo-ban. Nem titkolja, édesapja sikerei nagy hatással voltak döntésére. Kezdetben csak hobbiként tekintett erre a sportra, ám ez néhány év múlva megváltozott, és célokat tűzött ki maga elé. Nem hiába! 2013-ban az ifjúsági Európa-bajnokságon, 2014-ben az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyen, és az ifjúsági világbajnokságon képviselte az MTK szakosztályát a nemzeti válogatott színeiben. Többször nyert országos bajnokságot korosztályában és súlycsoportjában, illetve több alkalommal is első lett az országos Diákolimpián, és győzött az idei országos Diákbajnokságon.

Patakfalvy Luca, testvéréhez hasonlóan a páston érzi elemében magát, és ezt eredményei is igazolják. 2013-ban aranyérmet szerezett az 1. Gyermek taekwondo világbajnokságon, majd ötödik lett a kadet Európa-bajnokságon (ezzel, az egyetlen pontszerzője volt a magyar csapatnak). Országos bajnokságot nyert korosztályában és súlycsoportjában, illetve több alkalommal is első lett az országos Diákolimpián és győzött az idei országos Diákbajnokságon. A magyar válogatott tagjaként képviselte az MTK szakosztályát az idei bakui 1. kadet világbajnokságon, ahol 9. helyen végzett.Tavaly, az MTK Utánpótlás sportolója kitüntető címet kapta.

A két bájos tehetség nagyon örült, amikor megtudta, hogy bekerültek a Brüll Alfréd Akadémia okleveles tagjai közé. – Ez az akadémia a tehetséges sportolókat támogatja, segítséget nyújt ahhoz, hogy minél jobb teljesítményt érjünk el – nyilatkozta Csenge, aki egyetért Lucával abban, hogy ez nagy megtiszteltetés a sportoló számára. – A Brüll Alfréd Akadémia plusz edzést, anyagi és szakmai támogatást biztosít növendékeinek. Az, hogy mi bekerültünk, óriási elismerést jelent az MTK részéről, és ez nagyon jólesik – vélekedett Luca. A testvérpár nem titkolt célja az olimpiai bajnoki cím, mellyel nagy álmuk válna valóra.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!