Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

A 4 méter a cél a junior Eb-re

Publikálva: 2019.01.23 Frissítve: 2019.01.28 Brüll Alfréd Akadémia

Gréti jól kezdte az évet, még jobb folytatást vár magától.

A Brüll Alfréd Akadémia támogatásával dolgozik a jövőbeni sikerein Hornácsik Gréta rúdugró. 2019 jól indult számára, hiszen a Budapest régió nyílt fedettpályás bajnokságon – ami az év első versenye volt sportolóink számára – 390 centiméteres egyéni csúcsot ugrott, és begyűjtötte az aranyérmet.

Ha visszatekintünk 2018-ra, hasonlóan eredményesen kezdődött.

A fedettpályás szezon elején egyéni csúcsot értem el. Először 10 cm-t,  majd megint ugyanennyit javítottam legjobbomon, ezzel teljesítettem a kvalifikációs szintet az ifjúsági Európa-bajnokságra. A fedettpályás országos bajnokságon második,a szabadtérin pedig harmadik helyezést értem el. A nyár folyám a 370 cm-es egyéni csúcsomon nem sikerült javítanom, így sajnos a korosztályos Európa-bajnokságon csak póttagként szerepeltem (habár a szintet, a 360 cm-t, teljesítettem).

Ami 2019-et illeti, Gréti két nagy megmérettetésre is készül.

Az idei évben 2 nemzetközi verseny is lesz: a junior Európa-bajnokság, illetve ifjúsági európai olimpiai fesztival (EYOF). Az előbbi nem az én korosztályom, viszont ha jól teljesítek, kijuthatok. A kvalifikációs szint 4 méter, edzőmmel azon dolgozunk, hogy ezt sikerüljön elérni.

Mindehhez jó hátteret szolgáltat a Brüll Alfréd Akadémia.

Az akadémiai tagság anyagi támogatással jár, amely nemcsak technikai eszközök, felszerelés vásárlására fordítható, de akár külföldi edzőtáborozás is fizethető belőle. Bízom benne, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség idén engedélyezi, hogy edzőmmel külföldön készülhessünk a nemzetközi megmérettetésre, így a Brüll anyagi támogatása miatt kisebb teher hárulhat szüleimre. Továbbá az akadémia lehetőséget adott arra, hogy többször konzultáljak sportpszichológussal. Ezek az alkalmak nagyban hozzájárultak a mentális kondícióm, a fókuszom megerősítéséhez. A megfelelő cipő használatával megelőzhetők a sérülések, a jó minőségű sportruházatnak pedig fontos élettani hatásai vannak. Ezek a felszerelések drágák (a rúdugró cipőm például  40 ezer forint), így az akadémia által biztosított anyagi forrás szintén nagy segítséget jelet számunkra.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!