Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: a vártnál nagyobb különbséggel kaptunk ki (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.12 Frissítve: 2022.03.12 Kézilabda

Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadtuk hazai pályán, és csúnyán elvertek bennünket.

Március 12-én, a tavalyi év aranyérmese, az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese látogatott hozzánk. Szépen megtelt a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok hazai és vendégoldala is, a jó hangulat már adott volt a kiváló mérkőzéshez.

A találkozó nem indult számunkra kedvezően, hiszen a ferencvárosiak egyből 3-0-ás előnyre tettek szert. Öt perc elteltével sem sikerült még bevennünk Janurik Kinga kapuját, így a 6. percben Vida Gergő magához is rendelte a lányait, hogy a kezdeti nehézségeken túllendítse őket.

Az időkérést követően Marincsák Nikolett harcolt ki büntetőt, amire Janurik Kingát ─ jó ismerősünk ─, Suba Sára váltotta a kapuban, de Szabó Laura így is értékesítette a hétméterest. A 11. percben ─ a tavalyi szezonban még kék-fehér mezben szereplő ─ Szöllősi-Zácsik Szandra talált be, ezzel 6-2-re módosítva az állást.

Amikor sikerült áttörnünk a zöld-fehérek masszív védekezését, akkor még mindig szembe kellett néznünk a magyar válogatott hálóőrével, Janurik Kingával, aki nagyon jó napot fogott ki, sorra mutatta be a bravúrokat. A 18. percben már hatgólos hátrányban voltunk.

Ellenfelünk termelte a gólokat, míg a mi támadásaink továbbra is akadoztak, huszonkét perc után csak négy találatot ─ kettőt büntetőből ─ szereztünk, így Vida Gergő másodjára is időt kért. A 23. percben tízgólos különbséget mutatott az eredményjelző. A 27. percben ─ a Győri Barbarát váltó ─ Hlogyik Petra szerzett üres kapus gólt. Az első félidőt végül magabiztosan uralták Elek Gábor lányai, a pihenőre 19-8-as Fradi vezetésnél mehettek a felek.

A második játékrészt Hlogyik Petra védése, és Marincsák Nikolett gólja indította. A hátsó alakzatunk több zöld-fehér próbálkozást is hatástalanított, de elől továbbra sem találtuk a fonalat. A 37. minutumban 24-10-es lemaradásban voltunk. A 44. percben már tizenhét gólos különbség volt a két fél között a vendégcsapat javára.

A támadásaink továbbra is pontatlanok voltak, sok technikai hibával kézilabdáztunk, amit a magasabb kvalitású ellenfél kőkeményen meg is büntetett. Az 50. percben 30-15-ös állásnál ─ a mérkőzésen először ─ kérte ki idejét a zöld-fehérek vezetőedzője, Elek Gábor. A hátralévő tíz percre visszatért a kapunkba Győri Barbara, aki rögtön védéssel kezdett. Az 53. percben elhasználta utolsó időkérési lehetőségét is a hazai szakvezetés. A párharcot végül a zöld-fehérek nyerték 39-20-ra.

Kék-fehér lányaink legközelebb ─ március 19-én ─ az Érd otthonában játszanak bajnoki mérkőzést.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 17. forduló

2022. március 12. 18:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 455 néző

MTK Budapest─FTC-Rail Cargo Hungaria 20-39 (8-19)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

MTK Budapest: Győri ─ Bánfai, Kekezovity 4, Szabó 3 (2), Bujdosó-Gerháth 3, Marincsák 3, Pelczéder. Csere: Hlogyik 1 (kapus), Koronczai, Román 1, Dakos 3, Sallai 2.

Vezetőedző: Vida Gergő

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik ─ Malestein 7 (2), Szöllősi-Zácsik 6, Csiszár-Szekeres, Edwige 1, Bölk 5, Márton 4. Csere: Suba (kapus), Klujber 1, Szucsánszki, Tóth, Kisfaludy 2, Hársfalvi 3, Kovács 7, Grbić 3.

Vezetőedző: Elek Gábor

Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

Kiállítások: 0, illetve 2 perc.

Vida Gergő: ─ Szégyenletes teljesítményt nyújtottunk, nemcsak az eredményben, hanem a hozzáállásban is megmutatkozott a két csapat között a különbség. Hatalmas pofont kaptunk, van mit átbeszélnünk, hiszen ezen a teljesítményen változtatnunk kell.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!