Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: a válogatottság megváltoztatta Jurca Lilla életét

Publikálva: 2021.05.16 Frissítve: 2021.05.16 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest 14 éves ritmikus gimnasztikázója, Jurca Lilla megtisztelőnek érzi, hogy a junior együttes kéziszer-válogatott tagja lehet.

Pattogó labdákkal, repülő szalagokkal találkozunk, amikor az MTK Budapest Szamos utcai ritmikus gimnasztika-csarnokába toppanunk, hogy meglessük a junior együttes kéziszer-válogatott, miként készül a júniusi várnai korosztályos Európa-bajnokságra. A lányok ezzel a két szerrel mutatják majd be a gyakorlataikat, ezért is tartják azokat mozgásban már tavaly augusztus óta.

A nyolcfős válogatottkeretben az MTK Budapestből Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma kapott helyett, mellettük két pécsi versenyző, Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna igyekszik eleget tenni Deutsch-Lazsányi Erika, Lauber Zsófia és Márton Minea követelményeinek. A lányok egytől egyik fegyelmezetten, lelkesen, elhivatottan csiszolgatják a mozdulataikat. Tavaly még csak heten gyakoroltak egyszerre a szőnyegen. A sokáig sérüléssel bajlódó Jurca Lilla külön edzett társaitól, de példaértékű kitartásról és nagy akaraterőről téve tanúságot januártól „élesben” is csatlakozott a többiekhez. Ezúttal őt kérdeztük a felkészülésről.

– Az elején nagyon nehéznek éreztem a visszatérést, mert elég hamar elfáradtam az edzéseken – mondja klubunk 14 éves reménysége. – De viszonylag gyorsan fel tudtam venni a ritmust és behoztam a lemaradásom. A kondira és az elemek gyakorlására minden eddiginél több időt kellett szánnom. A sérülésem alatt is a csarnokban voltam. Amíg a társaim ugráltak, én gyógytornáztam hat órán keresztül. Közben nagyon figyeltem arra, hogy az edzők milyen instrukciókat adnak a többieknek, hogy később könnyebb legyen elsajátítanom, amit kell. A válogatott tagjának lenni megtisztelő. Mióta része vagyok a csapatnak, megváltozott az életem. Sokkal izgalmasabb lett, és hálás vagyok, hogy napi több órán keresztül csinálhatom azt, amit a legjobban szeretek. Ráadásul a lányok és az edzők is kedvesek, együttműködők, segítőkészek. Az öt labda és az öt szalag gyakorlatunkat is erősnek tartom, és ha sikerül őket hibátlanul megcsinálnunk, akkor szép eredményt érhetünk el az Eb-n. A legjobb talán az ebben a csapatban, hogy csapat. Együtt és egy célért dolgozunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!