Kézilabda
Szőke Szonja

Röplabda: Elúszni látszik a továbbjutás

Publikálva: 2021.03.25 Frissítve: 2021.03.24 Röplabda

A párharc második mérkőzését is megnyerte a Balatonfüred.

Szent Benedek-Balatonfüred–MTK Budapest 3:0 (6, 16, 14)
Balaton Szabadidőközpont, zárt kapus
Vezette: dr. Árpás, Soltész

Szent Benedek-Balatonfüred: Herbin-Baker 6, Sevarika 11, Szerényi 11, Valdez 14, M. Skorics 11, Vacsi 7
Csere: Fáth (liberó)
Vezetőedző: Kormos Mihály

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 4, Papp O. 3, Vezsenyi 5, Godó 4, Kilyénfalvi 4, Durst 1
Csere: Szalai A. (liberó), Berkó, Lesi 3, Borsos 1
Vezetőedző: Leiszt Máté
Szerda délután rendezték a Balatonfüreden a második helyosztómérkőzését a női röplabda Extraligában. Az elsőt Kormos Mihály tanítványai nyerték 3:1-re, így fontos lett volna, hogy idegenben javítsunk. 

Pocsékul kezdtük a mérkőzést, az első két nyitásunkat elrontottuk, így hamar meglépett a Balatonfüred. Leiszt Máté 6:1-nél kérte ki első idejét, hogy elejét vegye a hazai rohamoknak, de sajnos a folytatásban is álmosan, gyámoltalanul, és rengeteg hibával játszottunk. 13:3-nál ismét magához hívta tanítványait vezetőedzőnk, de ez sem hozott érdemi változást a játék képét illetően, így különösebb erőfeszítés nélkül nyerte az első szettet a Balatonfüred (25:6).

A második játszmában 8:3-nál kérte ki első idejét vezetőedzőnk, mivel a hazaiak továbbra is sokkal bátrabban és felszabadultabban játszottak, mint mi. A folytatásban aztán közelebb tudtunk férkőzni ellenfelünkhöz, 11:8-nál már Kormos Mihály váltott pár szót övéivel. A rutinos mester szavai nyitott fülekre találtak, másodjára is meglépett a Szent Benedek. 16:9-et mutatott az eredményjelző, mikor vezetőedzőnk kikérte második idejét. Hiába azonban minden ösztökélés, edzői jótanács, nem tudtunk másodszor is felzárkózni, így pokoli nehéz helyzetbe kerültünk (25:16).
A harmadik játszmában 9:4-ig bírtuk a nyomást, vezetőedzőnk ekkor kérte ki első idejét. Leiszt Máté igyekezett cserékkel felfrissíteni csapatát, megtalálni a működőképes kombinációkat, de a hazaiak továbbra is felülmúltak minket a játék minden elemében. Nem is lehetett más a vége, 3:0 a Szent Benedeknek (25:14).

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2-0-ra vezet tehát a Balatonfüred, innen már valódi bravúr lenne a továbbjutás.

Leiszt Máté:Nagyon szerettünk volna egyenlíteni a párharcban, de már a mérkőzés legelején hibát hibára halmoztunk, görcsösen játszottunk. Emiatt nagyon lefagytak a lányok, és a játékunk semmilyen eleme nem működött.

(Fotó: Szente Benjámin/SZBRA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!