Kézilabda
Kobela Tamara

Tóth Krisztián a nyolcaddöntőig jutott (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.01.13 Frissítve: 2021.01.13 Cselgáncs

Az üzbég Davlat Bobonovtól elszenvedett vereség miatt Tóth Krisztián a nyolcaddöntőben búcsúzott a dohai olimpiai kvalifikációs cselgáncs Masters-viadalon.

A második fordulóig jutott a dohai olimpiai kvalifikációs Masters-versenyen klubunk világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozója, Tóth Krisztián. A viadal nívójára persze nem lehetett panasz, lévén hogy Katarba a világranglista első 36 helyezettje kapott meghívót.

Klasszisunk (IJF–6.) az első körben vazari értékű akcióval felülmúlta a kétszeres Grand Prix-bronzérmes szlovák Peter Zilkát (31.).

A folytatásban a Grand Slam- és Grand Prix-aranyérmes üzbég Davlat Bobonov (18.) következett. A 23 esztendős rivális három és fél perc küzdelem után vazari értékű előnyt szerzett, amit a mérkőzés végéig meg is tartott, így ő menetelhetett tovább (a vigaszágig jutott, ahol a német Eduard Trippellel szemben alulmaradt).

– Bobonov a nyolcvanegy kilogrammosok között versenyzett négy évvel ezelőtt, aztán súlycsoportot váltott. Eddig állóképességben Krisztián jobb volt nála, és ezt kihasználva fölé tudott kerekedni. Csakhogy ez a srác nagyon kemény melót végzett a koronavírus-járvány okozta leállás idején, és ez meg is látszott rajta. Mint kiderült, annyira azért nem jó, hogy ne lehessen megverni – jó meccset vívott Krisztiánnal, aktívak voltak, rengeteg akciókísérlettel. Az üzbég ugyanakkor olyannyira elfáradt, hogy már a következő körben kikapott. Krisztián mindent megtett, volt azonban két-három olyan helyzete is, amelyekre ha jobban reagál, megfoghatta volna Davlatot. Ezeket a lehetőségeket meg kellett volna ragadni. Pozitívan látom a szereplését, a teljesítményére lehet építkezni. Továbbra is azt mondom, ha jó napot fog ki és fejben is százszázalékos, akkor bárkit legyőzhet. A probléma csupán az, hogy ebben a mezőnyben ez szinte bárkiről elmondható… Meglátjuk, milyen mértékben változik a világranglista a Masters-verseny után, de az olimpiáig még öt Grand Slam-viadal, a világ- és az Európa-bajnokság egyaránt hátra van még. Hosszú út vezet tehát Tokióig – értékelt az MTK Budapest vezetőedzője, egyben a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!