Atlétika
Kulunics Vince

Óriási győzelem!

Publikálva: 2020.12.27 Frissítve: 2020.12.27 Kosárlabda női

Magabiztosan, 71-57-re nyert a TFSE-MTK Budapest a VBW CEKK Cegléd ellen a női kosárlabda NB I-ben.

Az NB I/A csoportos női kosárlabda-bajnokság hetedik helyezettje, a VBW CEKK Cegléd együttese látogatott a Városmajorba, hogy egy igazi ki-ki mérkőzést vívjon a mieinkkel. Az összecsapást megelőzően a TFSE-MTK Budapest öt győzelemmel és hét vereséggel a tabella kilencedik helyén állt, és csupán egyetlen ponttal volt lemaradva a mai ellenféltől, így mindkét fél nagyon motiváltan várta a találkozót.

A nyolcadik fordulóból elmaradt meccset Magyar Bianka tanítványai kezdték élénkebben: a védekezésünk elég jól működött, elől pedig Chanise Jenkins és Király Andrea is triplázott. Hamar ötpontos előnyre tettünk szert, amely azonban még az első negyed végére elolvadt. Olyannyira, hogy 10–5-ről 12–15-re, azaz hátrányba fordult. A Cegléd 10–2-es rohanással jelezte, milyen nehéz meccs vár a mieinkre.

A második etapot is jobban kezdtük. Chanise Jenkins ismét mesteri hárompontost dobott, nem is egyet, hanem kettőt. Majd a folytatásban is remekelt. Kitűnő formájának köszönhetően hamar visszaszereztük a vezetést, és nyolcpontos előnybe kerültünk. A meccs képét nézve nem okozott különösebb meglepetést, hogy a nagyszünet előtti utolsó kosarat is amerikai légiósunk szerezte (37–29).

A harmadik játékrészben stabilizálódott az előny, amit többek között annak is köszönhetünk, hogy Bernáth Réka magára talált, Alisia Jenkins pedig csak úgy szórta a két- és egypontosokat. (58–46). Az utolsó negyedet pedig valószínűleg már le sem kellett volna játszaniuk a feleknek, az érdemi kérdések addigra eldőltek. A TFSE-MTK Budapest 71–57-re legyőzte a Ceglédet.

– Óriási győzelmet arattunk, mégha ez a játék minőségén nem is mindig érződött. Nagyon erős légiósai vannak a Ceglédnek, az, hogy kis csapatként le tudtuk őket győzni, fantasztikus, nem is találom a szavakat – értékelt Magyar Bianka közvetlenül a mérkőzést követően.

TFSE-MTK Budapest–VBW CEKK CEGLÉD 71-57 (12-15, 25-14, 21-17, 13-11)
Chanise Jenkins 23/9, Alisia Jenkins 23/3, Bernáth Réka 13/3, Katona Szidónia 6, Király Andrea 3/3, Németh Alma 3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!