Kézilabda
Győri Barbara

Keresés

Óvatos lelkesedés

Publikálva: 2020.11.18 Frissítve: 2020.11.18 Torna

Szmirnov Anna úgy készül, hogy egy hónap múlva a tornászok ifjúsági Európa-bajnokságán fog bizonyítani.

A múlt hét végén nagyszerűen szerepelt a győri Olimpiai Sportparkban rendezett mesterfokú bajnokságon klubunk 15 éves tornászlánya, Szmirnov Anna, aki az egyéni összetett selejtezőből hetedikként került a döntőbe (amelyben aztán tizenegyedik lett), míg felemáskorláton is a szerenkénti finálé tartalékai közé tudta magát beverekedni a rangos felnőttmezőnyben. Miután a háromnapos bajnokság nyitónapja egyben válogató is volt a decemberi ifjúsági Európa-bajnokságra, és Anna összességében a dunaújvárosi Mayer Gréta mögött a második legjobb teljesítményt nyújtotta a korosztályában, az ötfős csapat tagjaként már készülhet is a törökországi Mersinben esedékes kontinensviadalra.

– A pénteki eredményemnek nagyon örültem, hiszen magamhoz képest is jól teljesítettem. Nem volt egyszerű versenyezni, mert egyik edzőm sem lehetett jelen, így magamra voltam utalva, de végül sikerült jól kijönnöm a helyzetből. Felemáskorláton kezdtem, amelyen már nagyon meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Szerintem sikerült is, és ez nagyszerű hatással volt a folytatásra, mert magabiztosabbá váltam, és a többi szer is jól ment – mondta Anna a verseny után, és hozzátette, nem számított rá, hogy korláton akár csak a tartalékok közé is bekerül, de büszke a helyezésre. Ígéretünk az országos bajnoksághoz képest sokkal precízebb gyakorlatokat mutatott be pénteken – ez is pozitívum számára.

– A mesterfokúra való felkészülés alatt sokkal jobban kellett összpontosítsak, hogy ezúttal ne rontsak annyit, mint két hete. Nem is tettem, és annak is örülök, hogy a versenyt megelőző edzéseken is pontos gyakorlatokat hajtottam végre.

A következő nagyobb verseny már az Eb lesz. Anna egy hónap alatt még sokat kíván csiszolni a gyakorlatain, és nagyon várja a bemutatkozását a nemzetközi porondon, hiszen a tavalyi győri korosztályos világbajnokságon még csak tartalék volt a csapatban.

– Azért küzdöttem, hogy ott legyek az Eb-n. Az viszont sajnálatos, hogy a vírus miatt többen a legutóbbi versenyen sem vehettek részt. Egy kicsit rossz volt így a szerekhez lépni. Megnyugodtam, hogy számolnak velem az Eb-n, ugyanakkor elkezdtem érezni azt az izgatottságot is, amely a nemzeti színek képviselésével jár. Az biztos, nagy feladat és felelősség hárul majd rám, de azért gyakorlok tovább keményen, hogy helyt tudjak állni. Rendkívül motivált vagyok, és a vírushelyzet ellenére abban a tudatban készülök, hogy egy hónap múlva az Eb-n bizonyítok. Addig még sok edzés és tesztelés lesz, mindent megteszek, hogy egészséges maradjak.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!