Tenisz
Fucsovics Márton

Három bravúros érem

Publikálva: 2020.11.01 Frissítve: 2020.11.01 Torna

Böczögő Dorinának a könnyebb, de pontos gyakorlat hozta meg a sikert, Szmirnov Annának apróbb változtatások értek érmet az országos bajnokságon.

Három érmet szereztek női tornászaink a pénteken és szombaton a Központi Tornacsarnokban rendezett országos bajnokságon. Versenyzőink hosszú szünet után léptek élesben szerekhez a nyitónapon, Medved Regina két év kihagyást követően mutatta meg magát újra, és a szerenkénti döntők tartalékjai közé is bekerült gerendán. A sportágat csupán két éve űző Klein Eszter is remekül helytállt, de velük szombaton már nem találkozhattunk. Böczögő Dorinával, Schermann Biankával és Szmirnov Annával viszont igen.

Klubunk kétszeres olimpikonjának, Böczögő Dorinának a vállát augusztusban műtötték, ennek ellenére talajon és gerendán már elindult. Ahogy fogalmazott: szüksége van arra, hogy beversenyezze magát a decemberi Európa-bajnokság előtt. És milyen jól tette, hogy megtette! Azt, hogy a talaj küzdelmeibe is beszáll, nagyjából egy héttel az ob előtt döntötte el. A gyakorlata rendkívül gyorsan, két hét alatt állt össze, a sikeres bemutatása után pedig bravúros országos bajnoki címet ünnepelhetett. A sikert a könnyebb, de annál pontosabban bemutatott gyakorlat hozta meg. Nem utolsósorban gerendán is bronzérmet szerzett.

Schermann Bianka felemáskorláton és gerendán döntőzött, de miután mindkét szeren rontott, előbbin a hatodik, utóbbin az ötödik helyen zárt. Az ifik között Szmirnov Anna talajon, ugráson és felemáskorláton is finalista volt.



Talajon a negyedik, ugráson az ötödik helyen zárt, míg korláton az összetett bajnok dunaújvárosi Mayer Grétával holtversenyben odaért a dobogó legalsó fokára. Kiderült, bronzérmet ért, hogy a szeren nem változott gyakorlatának a kiinduló pontszáma, de egy elemet kicserélt, egy kötést pedig belerakott.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!