Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Rubljov bírta jobban a nyolcaddöntőt

Publikálva: 2020.10.05 Frissítve: 2020.10.05 Tenisz

Négy szettben, 3 óra 58 perc játékidő alatt 3:1-es vereséget szenvedett Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljovtól a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros nyolcaddöntőjében.

A tenisz-világranglistán ötödik Danijl Medvegyev, Albert Ramos-Vinolas (ATP–44.) és Thiago Monteiro (ATP–84.) legyőzése után jó eséllyel lépett salakra a Roland Garros nyolcaddöntőjében az MTK Budapest klasszisa, Fucsovics Márton (ATP–63.) a tizenharmadik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovval szemben.

Az első szettben kiválóan játszott a magyar, s ennek meg is lett az eredménye: 7:6-ra megnyerte azt. Úgy tűnt, a második szett is az övé lehet, hiszen brékelte Rubljovot, és előnyét egészen 5:2-ig tartotta. Ekkor ritmust váltott az ellenfél, sorozatban öt játékot húzott be, és egyenlített (1:1).

A következő felvonásban teljesített talán a leggyengébben Marci: 6:4-re kikapott, így Rubljovhoz került az előny (1:2). Öt négyre, negyven nullra vezetett Fucsovics a negyedik játékrészben, mégsem tudta megoldani a helyzetet: Rubljov behúzta a game-et, nem sokkal később pedig a mérkőzés is az övé lett – 6:6 után ismét tiebreakre került a sor, ám ebben ezúttal a 22 éves orosz bizonyult jobbnak (7:3), aki végül 3 óra 58 perc alatt 3:1-re győzött, s továbbjutott a legjobb nyolc közé. A folytatásban a görögök reménységével, Sztefanosz Cicipasszal (ATP–6.) küzd meg az elődöntőért.

A 28 éves Fucsovics a jövő héttől így is visszatér a top 50-be a világranglistán, párizsi szerepléséért pedig – az egyest és a párost is beleszámítva – 213 ezer eurót kap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!