Atlétika
Jankovics Dániel

Árulkodó pontszámok

Publikálva: 2020.09.30 Frissítve: 2020.09.30 Ritmikus gimnasztika

Ismét kiválóan szerepeltek a ritmikus gimnasztikázóink az országos bajnokságon, a lányok töretlen fejlődését a tavalyihoz képest jelentősen nagyobb pontszámok bizonyították.

A várakozásoknak megfelelően idén is MTK Budapest fölényt hozott a ritmikus gimnasztikázók hétvégi, Törökbálinton rendezett országos bajnoksága. A felnőttek összetett versenyében a minden szerrel győztes Pigniczki Fanni mögött klubunk másik két kiváló sportolója, Juhász Anna és Wiesner Hanna végzett.



Az első osztály junior I. korcsoportjában a szalaggal junior-világbajnoki hatodik helyezett Kocsis Evelin Fannihoz hasonlóan mind a négy szerrel a legjobbnak bizonyult, így összetettben is aranyérmet nyert megelőzve a RUS RG SPORT Kft ígéretét, Bernát Szófiát és a szintén MTK-s Gyulai Blankát. Krasznay Blanka a negyedik lett. A junior II. korcsoportban Semjén Katalin nyerte az összetett pontversenyt, ő szabadgyakorlatával, karikával és buzogánnyal növelte az MTK elsőségei számát a szerenkénti döntőkben, míg labdával másik reménységünk, Cseh Dorottya bizonyult a legjobbnak.



A fiatalok hosszú kihagyás után versenyeztek újból, a szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika szerint a legfontosabb az volt, hogy a versenyzők szőnyegre álljanak és pontszámaikban megmutatkozzon az elmúlt időszakban elvégzett munka.


– Minden versenyzőnk sokkal magasabb pontszámokat tudott összegyűjteni a gyakorlata folyamán, mint egy évvel ezelőtt. Tehát számok bizonyítják, hogy a tornateremben töltött idő hasznos volt. Ezért, mint az MTK vezetőedzője pozitív dologként tekintek az országos bajnokságra. Mint a szövetség technikai bizottságának vezetője pedig csak remélni tudom, egyre több egyesület fogja követni az MTK munkamorálját és példáját, mert az első osztálynak szükség lenne még ilyen műhelyekre. A negyvenkét egyesületből jelenleg öt-hat versenyeztet az első osztályban. Az MTK felkészítői remek munkát végeztek az elmúlt időszakban, mert minden egyes versenyző, aki szőnyegen állt, az látványos előrelépést mutatott.

Az Európai Tornaszövetség hétfői döntésének értelmében november végén a felnőtteké mellett a juniorok Európa-bajnokságát is megrendezik Kijevben. A felnőttmezőnyben érdekelt Pigniczki Fanni azonban nem kvalifikálhat Ukrajnában a tokiói olimpiára, hiszen az új határozat szerint az Eb nem minősül kvótaszerző eseménynek. A korosztályos kontinensviadalon három egyéni versenyző képviseli Magyarországot, a szövetség tájékoztatása szerint az ő kilétükre később derül fény, de Kocsis Evelin helye biztosnak tűnik a csapatban.

Az országos bajnokság részletes eredményei ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!