Atlétika
Krizsán Xénia

Fucsovics Marci legyőzte Danyijl Medvegyevet, Babos egyesben búcsúzott

Publikálva: 2020.09.29 Frissítve: 2020.09.29 Tenisz

Fucsovics Márton 37 éve nem látott csodát hajtott végre a párizsi salakpályás Roland Garroson: a világranglista ötödik helyezettjét legyőzve jutott tovább a második körbe.

Legutóbb 37 évvel ezelőtt, 1983-ban volt példa arra, hogy magyar teniszező világranglista top 10-es játékost legyőzzön – ezt a bravúrt vitte véghez az MTK Budapest sportolója, Fucsovics Márton a Franciaországban zajló nemzetközi nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros első fordulójában, amelyben a verseny negyedik kiemeltjét, a lajstrom ötödik helyezettjét, Danyijl Medvegyevet utasította maga mögé.

Marci nagyon magabiztosan kezdett: 6:4, 7:6-ra nyerte meg az első két szettet, ám a folyatásban jó indulattal jelentsük ki, „rápihent” a negyedik szettre – 6:2-re kikapott, ezzel 2:1-re módosult az állás.

A negyedik játszmában közel 2 óra 50 perc játék után újra váltani tudott: az egyre jobban fáradó orosznak ekkor már szinte csak néhány jó megmozdulása volt, Fucsovics az első és a harmadik adogatását is elvette, a sajátjait meg biztosan hozta, így végül első meccslabdáját érvényre juttatva, a világranglista 63. helyezettjeként, 3 óra 17 perc alatt 3:1-re legyőzte Medvegyevet.

– Karrierem egyik legnagyobb győzelme a mostani, Grand Slam-tornán búcsúztattam a világranglista ötödik helyezettjét. De ettől még úgy fogom fel ezt a sikert, mint egy első körös győzelmet a Roland Garroson. Most már a következő edzésre és mérkőzésre koncentrálok, nem gondolom túl ezt az egészet – mondta a Nemzeti Sportnak Fucsovics Márton, aki szerdán 11:00 órától a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal (ATP–44.) találkozik.

A világranglistán 107. Babos Tímea és a 93. romániai, Ana Bogdan meccsének első játszmája hektikus teniszt hozott. Bogdan kezdett jobban, gyors brék után 2:0-s előnybe került. Ezt követően a párosban világbajnok és háromszoros Grand Slam-győztes Babos percei következtek, aki saját szervajátékai megnyerése mellett kétszer elvette riválisáét. Az MTK Budapest sportolója 4:2-es vezetés után bizonytalanná vált, sokat rontott, nem ütötte be az első szerváit, így Bogdan nem csupán utolérte őt, hanem lendületből a játszmát is megnyerte 6:4-re.

A második szettben Bogdan 2:1-es vezetésénél ismét elvette Babos adogatását, aki a folytatásban nem tudott igazán felpörögni. Ellenfele 2:5-nél megint jól fogadott és ezzel 2:0-ra lezárta a találkozót.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!