Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: Tóth Krisztián az első fordulóban búcsúzott a budapesti Masters-versenyen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.08.06 Frissítve: 2023.08.06 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk, Tóth Krisztián (-90 kg) nem bírt francia riválisával a nyitókörben a budapesti Papp László Sportarénában.

Az MTK Budapest kiválósága, Tóth Krisztián (-90 kg) első meccsén a francia Alexis Mathieu-vel szállt szembe – a felek háromszor találkoztak korábban, a legutóbbi két alkalommal a tavalyi Mastersen ezüstérmet szerző rivális nyert. A negyedik csatában az olimpiai bronzérmes, világbajnoki második magyart kétszer is intették, ekkor próbált aktívabban küzdeni, ám két és fél perc elteltével ellenfele ledöntéses technikával véget vetett a meccsnek. Ezzel Tóth számára véget ért a verseny.

A 29 éves klasszis edzője, Pánczél Gábor csalódottan értékelte tanítványa szereplését.

– Előzetesen nem volt benne a meccsben, hogy ennyire nem tud mit kezdeni a francia sráccal – nyilatkozta a szakember az MTI-nek. – Kétszer már kikapott tőle, de azt gondoltam, hogy itthon meg fogja oldani. Amiben Krisztián nagyon jó volt eddig, abból most az ellenfelek jönnek ki jobban, ők irányítják a mérkőzéseket ellene, ő pedig sodródik, és szalad a meccs után. Ez a francia nem fekszik neki, de az olimpián is elverte az ilyen riválisokat. Mivel most nem hozott eredményt, még legalább három érem kell neki, hogy biztosan ott legyen Párizsban, ezért több versenyre kell utaznunk.

(Fotó: Hegedüs Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!