Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

41 éves lenne Zavadszky Gábor

Publikálva: 2015.09.10 Frissítve: 2015.09.09 Labdarúgás

Az MTK Budapest egykori kiváló játékosa, a tragikusan fiatalon, 32 évesen 2006-ban elhunyt Zavadszky Gábor szeptember 10-én lenne 41 esztendős.

Zavadszky Gábor 1974. szeptember 10-én született Budapesten. A Ganz-Mávagban kezdett futballozni, majd játszott az Építőkben, még ifjúsági játékosként került a Ferencvároshoz.

1996-ban tagja volt az atlantai olimpián résztvevő labdarúgó-válogatottnak, 2000 és 2003 között négy alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A Fradival szerepelt a Bajnokok Ligájában, majd a Dunaferr és az MTK játékosaként is bajnok lett. Visszatért a Ferencvároshoz, majd 2004-ben igazolt Ciprusra. 

A labdarúgó 32 éves korában, 2006. január 6-án halt meg Limassolban. A négyszeres válogatott futballista tragikus hirtelenséggel, sérülés félrekezelése miatt hunyt el: a játékos élete valószínűleg megmenthető lett volna, de rosszulléte alatt nem végeztek el rajta vérvizsgálatot. 

Zava hihetelenül ragaszkodott pályafutásának fontos állomásához, az MTK hoz. Többször nyilvánosan hangoztatta, hogy ha abbahagyja az aktív játékot, itt szeretne öregfiúk játékosként szereplni. Ikerfiai, a most 17 éves Norbert és Roland szintén rajong a labdarúgásért. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!