Atlétika
Nemes Rita

2017 legeredményesebb magyar egyesülete az MTK Budapest (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.01.16 Frissítve: 2018.01.16 Brüll Alfréd Akadémia

Élen zártuk a tavalyi esztendőt.

dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke az Új Hidegkuti Nándor Stadionban köszöntötte az  elnökség tagjait és az egyesület szakosztályvezetőit, akik nagy szerepet vállaltak abban, hogy a klub 2017-ben megnyerte a Magyar Olimpiai Bizottság nem hivatalos,  egyesületek közti pontversenyét.

– Mindenféle öndicséret nélkül azt mondhatjuk, hogy 2017-ben a legeredményesebb magyar sportegyesületté vált az MTK Budapest. Lassan másfél évtizede fordult elő utoljára, hogy ebben a versenyben az első helyen zártunk. Mindezt úgy értük el, hogy nemcsak egy-két sportág versenyzői, hanem számos részleg több sportolójának kiemelkedő eredménye járult hozzá ehhez – kezdte dr. Deutsch Tamás.

Az egyesületi pontversenyt a felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon elért 1-6. helyezések alapján számítják. Tavaly klubunk a második helyen zárt, de idén már senki nem állhatott az utunkba.

– Az úszószakosztályunk, a rövidpályás gyorskorcsolyázóink, vívóink és Babos Tímea személyében teniszezőnk is hozzájárult ehhez a sikerhez, de karatéban, ritmikus gimnasztikában, valamint tornában is értünk el olyan nagyszerű eredményeket, melyek nagyban hozzájárultak volna ehhez a pontszámhoz, ha a 7. és 8. helyezéseket is beleszámítaná a bizottság.

Klubunk elnöke kihangsúlyozta, hogy az MTK Budapest példás közösséget alkot, és nem csupán azoknak a szakosztályoknak köszönhető a siker, akik pontokat hoztak.

– Az egész sportegyesület közös teljesítménye ez. Azon szakosztályok munkája is benne van ebben, akik ezúttal nem tudtak ilyen nemzetközi viadalon pontszerző helyen zárni, hiszen ők is részesei ennek a közösségnek, ők is erőt adnak az MTK-nak, és ők is inspirálták azokat az edzőket, sportolókat, akik a 2017-es évben ezeket a sikereket elérték.

Zárásként dr. Deutsch Tamás hozzátette, nem ülhetünk a babérjainkon.  

– Wichmann Tamástól hallottam többek között, hogy nehezebb a már elért sikert megőrizni, megismételni. Szeretnénk megvédeni ezt a bajnoki címet, és célunk, hogy 2019 elején úgy tekinthessünk vissza a magunk mögött hagyott esztendőre, hogy még nagyobb eredményt tudtunk elérni. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!