Atlétika
Krizsán Xénia

1-0 ide

Publikálva: 2018.05.06 Frissítve: 2018.05.06

Két ellentétes félidő után, biztosan nyerte meg csapatunk a Békés elleni, két győztes mérkőzésig tartó párharc első találkozóját.

MTK Törökbálint–Calle Pubfood Békés 78-61 (14-25, 20-19, 16-8, 28-9)
Törökbálint Sportközpont
statisztikai lap

A bajnokság 9-12. helyéért folyó rájátszásban a Békés jutott ellenfélként, akik a Vásárhelyt kettős győzelemmel búcsúztatták az NB-I/B Piros csoportból.

Csapatunk első félidei teljesítményén nagyon meglátszott, hogy három hete volt a legutóbbi mérkőzésünk, az első másfél negyedben gyengén játszottunk, miközben az ellenfél szórta a triplákat. Az első negyed végén 14-25, a második játékrész derekán 22-37 volt az állás. Némi feljavulásunk után a félidőben tíz ponttal vezettek a vendégek (34-44).

Jól kezdtük a második félidőt (38-44), de a Békés újra elhúzott (38-50). Viszont a harmadik negyed utolsó hét percében mindössze két további pontot jegyzett a vendégcsapat, és Bihari Máté vezérletével, a záró etap előtt már majdnem utolértük ellenfelünket (50-52).

A záró felvonásban hengerelt az MTK Törökbálint, Biharival és a feljavult Jakab Péterrel az élen, 28-9-es negyedet produkálva, biztosan húzta be a párharc első győzelmét.

A folytatás szerdán, 19:30-kor Békéscsabán.

Bódi Ferenc vezetőedző: – Nem kezdtünk jól, akadozott a játék. Tartásunkat mutatja, hogy 15 pontos hátrányból is sikerült visszajönnünk, és magabiztosan hoztuk a mérkőzést. A győzelmet nem kell különösebben magyarázni, de tudunk mi ennél jobban játszani. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és köszönjük szurkolóink biztatását, nagy szükség volt ma rájuk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!