Atlétika
Krizsán Xénia

„Élmény nézni a játékát” – Mats Wilander Grand Slam-negyeddöntőbe várja Fucsovicsot (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.01.29 Frissítve: 2021.01.29 Tenisz

A sportág legnépszerűbb szakértőjét, Mats Wilandert meglepte, hogy eddig még nem járt Grand Slam-negyeddöntőben az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton.

A Nemzeti Sport Zoomon kérdezhetett a teniszvilág legnépszerűbb szakértőjétől, az eurosportos Mats Wilandertől. Az NS elsőként legjobb teniszezőnkről, Fucsovics Mártonról érdeklődött, egészen pontosan arról, a svéd szerint beverekedheti-e magát pályafutása során először Grand Slam-negyeddöntőbe a február 8-án kezdődő Australian Openen.

– Persze! Eleve meglep, hogy eddig nem jutott a nyolc közé! – válaszolt határozottan Wilander.

Az MTK Budapest egyéni világranglista 55. helyezett sportolója eddig háromszor játszhatott nyolcaddöntőt: 2018-ban és tavaly a 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer győzte le Ausztráliában, a legutóbbi GS-versenyen, a Roland Garroson pedig az orosz Andrej Rubljov.

– Nagyon stabil, jól adogat, technikailag képzett, fekszik neki a kemény borítás, élmény nézni a játékát, mentálisan is képes erős maradni a legélesebb szituációkban – sorolta Fucsovics erényeit Wilander, aki korábban azt mondta, Marciból top 10-es játékos lehet, 28 évesen sincs lemaradva semmiről.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!