Atlétika
Krizsán Xénia

Tenisz: Fucsovics Márton nem bírt a címvédővel az Indian Wells-i nyolcaddöntőben

Publikálva: 2023.03.15 Frissítve: 2023.03.15 Tenisz

Fucsovics Márton kikapott a nyolcaddöntőben a címvédő Taylor Fritztől az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében.

Az MTK Budapest a világranglistán 84. teniszezője, Fucsovics Márton 24 órán belül másodszor lépett pályára, mivel az előző napon verte meg az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcant.

Kedden játékosunkra – aki először jutott a 16 közé 1000-es kategóriájú versenyen – a negyedik helyen kiemelt hazai kedvenc, Taylor Fritz várt. A 25 esztendős amerikai remek formáját jelezte, hogy utóbbi tíz meccsén csak egyszer kapott ki, megnyerte a Delray Beach-i viadalt, Acapulcóban pedig elődöntős volt.

Első összecsapásukon kellemes meglepetésként Fucsovics diktálta a tempót, s ütőerőben és taktikában is felülmúlta az ATP-rangsor ötödik helyezettjét. Balszerencséjére éppen 4:5-nél produkálta az első gyengébb adogatógémjét, és a kaliforniai rivális az első bréklabdáját kihasználva szettelőnybe került.

A folytatásban Fritz egyre magabiztosabban irányított, kockázatosabb megoldásokat is bevállalt, miközben a magyar Davis Kupa-válogatott vezére küszködött az első szervákkal. A rivális ismét brékelt, majd egy 13 (!) perces és 21 labdamenetet hozó adogatójáték – benne három hárított bréklabdával – végén 3:0-ra elhúzott. Fucsovics bátor játékkal visszabrékelt, feljött 4:3-ra, majd újra elbukta a szerváját, és az amerikai lezárta a meccset, amely 1 óra 40 percig tartott.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Taylor Fritz (amerikai, 4.)–Fucsovics Márton 6:4, 6:3

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!