Taekwondo
Patakfalvy Luca

Tenisz: Fucsovics Márton négy szettben búcsúzott Dimitrov ellen az AO-n

Publikálva: 2024.01.16 Frissítve: 2024.01.16 Tenisz

Az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 70. Fucsovics Márton nem számíthatott könnyű rajtra Melbourne-ben a bolgár Grigor Dimitrov ellen, aki kilenc napja diadalmaskodott Brisbane-ben – 2017 novembere után ünnepelhetett ismét tornagyőzelmet –, legutóbb pedig novemberben kapott ki a párizsi fináléban a világelső Novak Djokovictól. A 32 éves ellenfél 13. a világranglistán – de volt már harmadik is –, kilenc trófeát gyűjtött, és a Roland Garros kivételével minden Grand Slamen vívott már elődöntőt. Az egymás elleni mérlegükben ezzel együtt Fucsovics állt jobban, aki 2-1-re vezetett: 2020-ban, a Covid-járvány idején a Cincinnatiből New Yorkba költöztetett tornán, majd a US Openen is a mi teniszezőnk bizonyult jobbnak, a 2021-es San Diegó-i viadalon viszont Dimitrov nyert.

Az MTK Budapest 31 éves kiválósága, Fucsovics Márton visszalépett a múlt heti, adelaide-i tornától, néhány napig nem edzett, pihentette csípősérülését, és kezelésekre járt. A keddi csatát remekül kezdte játékosunk, rögtön elvette ellenfele adogatást, majd egy újabb brék után 5:2-nél a szettért szerválhatott, amelyet végül 6:4-re nyert meg.  A folytatásban ismét brékelt, de 2:1 után a lendülete megtört, Dimitrov átvette az irányítást és 6:3-mal egyenlített. A harmadik szett nagy küzdelmet hozott és rövidítésbe torkollott, amelyet a bolgár teniszező nyert meg. A negyedikben már végig Dimitrov játszott jobban a meleget rosszul tűrő Fucsoviccsal szemben, aki négy szettben szenvedett vereséget.

Később a versenynapon érdekelt másik magyar, Valkusz Máté 3:1-re kikapott az ausztrál Max Purcelltől.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár) FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a legjobb 64 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Grigor Dimitrov (bolgár, 13.) 6:4, 3:6, 6:7 (1–7), 2:6

(Forrás: MTI, Fotó: Getty Images)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!