Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Még nincsen ok az éneklésre (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.09.24 Frissítve: 2020.09.24 Torna

Az MTK Budapest válogatott tornásza, Schermann Bianka a rendhagyó helyzetben is bízik abban, hogy ha kell, rövid időn belül fel tud készülni a fontos versenyekre.

Egyéni tanulói munkarend ide vagy oda, ahogy szeptemberben elkezdődött a suli, klubunk válogatott tornásza, Schermann Bianka is beült a padba okosodni. Alapvetően nem lenne mindennapos vendég a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tizedik évfolyamában, hiszen a hazai és a világversenyekre való felkészülés délelőttjét, délutánját kitölti, most azonban a járványügyi helyzet a tornászok programját is felülírta. Az idei fő verseny a december 17. és 20. között Bakuban tervezett Európa-bajnokság lenne, de semmi nem biztos. Sorsáról várhatóan hónap végén döntenek az illetékesek.



– Ahogy elkezdődött az iskola kevesebbet edzettem, azaz csak délután. Bár, volt, hogy kicsit előrébb hozhattam az edzést, mert például a hatodik ének-, és a hetedik rajzórán nem vettem részt, kihagytam azokat, de a dupla kínain rendszerint ott voltam – számol be a tornacsarnokban csak Biusnak becézett sportolólányunk, aki egészen jól halad az ázsiai ország nyelvének elsajátításával, és büszkén meséli, hogy a távol-keleti ízvilágot kínáló éttermekben már kedvezmény is jár neki, ha éppen kínaiul adja le a rendelését. A tanulás persze mindig is jó kiegészítője volt a sportnak – és fordítva –, így a kemény edzésekben sincs hiány.

– Ha lesz verseny, amelyen biztosan indulok, akkor többet fogok edzeni. Egyébként minden jól megy, folyamatosan jönnek vissza a dolgok, állnak össze a gyakik. Sőt, ezek erősebb gyakorlatok is, mint amilyenek első félévben lettek volna. Korláton még nem érzem magam teljesnek, szeretném újból összerakni az erős gyakorlatom, de például gerendán és talajon tudok hozni egy jó szintet.



Bianka leszögezi, semmiképpen sem szeretne felkészületlenül érkezni egy versenyre, így azt is megemlíti, nehezen viseli a bizonytalanságot.

– Nagyon rossz úgy edzeni, hogy nem tudom, mire gyakorlom. Mindenki kérdezi, hogy milyen szakasza van a felkészülésnek? Nem tudom. Alapozás, levezetés, új elem tanulása, gyaki összerakás, versenyidőszak. Az összes egyben. Viszont a helyzet ellenére talán még én vagyok a legszerencsésebb, mert viszonylag hamar össze tudom magam szedni. Olyan ember vagyok, aki képes két hét alatt felkészülni egy versenyre. Talán ez azért van így, mert sokkal jobban szeretek versenyezni, mint edzeni. Olyankor elkap a versenyláz, és a maximumot akarom nyújtani. Már edzésen arra gondolok, hogy mindjárt szólítanak, megnéznek a bírók. Csupán az állóképességnek kell megfelelőnek lennie. De ha van adrenalin, akkor az sem jelent problémát.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!