Atlétika
Nemes Rita

Nem feltett kézzel léptünk pályára (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.10.11 Frissítve: 2020.10.11 Röplabda

Az első két szettben pariban voltunk a Békéscsabával.

MTK Budapest–Swietelsky-BRSE 0:3 (–22, –26, –13)
Aramis SE Futsalcsarnok
Vezette: Kiss Z., Soltész R. (Takács Á., Csikós Z.)

MTK Budapest: Godó 12, Papp O. 9, Vezsenyi 7, Szerencsés-Miklai 12, Kilyénfalvi 5, Durst
Csere: Császár N. (liberó), Lesi, Borsos, Berkó, Petri
Vezetőedző: Leiszt Máté

Swietelsky-BRSE: Vander Weide 17, Pekárik 8, Drpa 8, Bezsonova 17, Zólyomi 7, Koseková
Csere: Molcsányi (liberó), Cicic
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga 2. fordulójában a sokak által a bajnoki cím egyik fő esélyesének tartott Swietelsky-BRSE volt az ellenfelünk, amelynek vezetőedzője nem más, mint klubunk korábbi mestere, Tóth Gábor.

Leiszt Máté egy helyen változtatott az egy héttel korábbi kezdőcsapaton: Hajós Aliz helyett ezúttal Szerencsés-Miklai Zsanett kapott lehetőséget a bizonyításra. Bár a találkozó első két pontját a vendégek szerezték, a folytatásban lányaink magukra találtak, és a játékrész derekához közeledve a vezetést is átvettük (11-9). Ezt követően ellenfelünk 5-0-s rohamot intézett Anasztaszija Bezsonova vezetésével, és az itt megszerzett előnyt – bár a mieink kapaszkodtak becsülettel – meg is őrizte a játszma végéig (22-25).

Remekül kaptuk el a rajtot a második szettben, Szerencsés-Miklai Zsanett ászát követően már 8-4-et mutatott az eredményjelző. Tóth Gábor együttese azonban nem hagyta lerázni magát, sőt, 16-16 utána vezetést is átvette a BRSE. Fej-fej mellett érkeztünk a hajrához, és bár ellenfelünk első három szettlabdáját hárítani tudtuk, Pekárik Eszter ász értékű nyitását követően ismét a vendégek örülhettek (26-28).

Talán az idegőrlő küzdelemben elveszített második szett, talán a fáradtság miatt, mindenesetre a harmadik játszmában már nem tudtuk annyira megszorongatni a BRSÉ-t, mint az előző két felvonásban. Korán elhúzott ellenfelünk, és Leiszt Máté hiába igyekezett cserékkel frissíteni csapatát, csak futottunk az eredmény után, így a Békéscsaba végül három ponttal távozhatott Budaörsről (13-25).

A 3:0-s vereség ellenére ezúttal is bőven adódtak biztató momentumok: két szetten keresztül pariban voltunk a bajnoki cím egyik fő esélyesével – ez a játék győzelmet érhet a közvetlen riválisok ellen. A következő fordulóban azonban az Extraliga másik gigásza, a Fatum Nyíregyháza otthonába látogatunk.  

Leiszt Máté:Gratulálok a csapatomnak, az első két szettben meg tudtuk nehezíteni a bajnoki címre is esélyes Békéscsaba dolgát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!