Kosárlabda női
Miháczi Diána

„Megint kijött a lépés” – a rúdugró Nagy Marcell a bajnoki címvédésről

Publikálva: 2021.02.24 Frissítve: 2021.02.24 Atlétika

„Ha nem nyerek, még a végén ráfogják a tavalyi sikeremre, hogy csak a szerencsének köszönhetem” – mondja az MTK Budapest immár kétszeres fedettpályás felnőttbajnok rúdugrója, Nagy Marcell.

Ha nem ismernénk a kiváló rúdugrónkat, Nagy Marcellt, akkor a múlt hét végi felnőtt fedettpályás országos bajnokság előtt azt gondolhattuk volna, hogy nincs benne a levegőben sportolónk címvédése. Már csak azért sincs, mert Marci a szezon eddigi versenyein jócskán elmaradt az 520 centiméteres egyéni csúcsától, a 480 centit is csak egy alkalommal teljesítette.

De ismerjük! És tudjuk, hogy a még csak 18 éves versenyzőnk „eljátszotta” ezt már tavaly a fedettpályás és a szabadtéri ob előtt is (mindkettőt megnyerte). Szabóné Molnár Krisztina tanítványa a legjobb formáját mindig akkor hozza, amikor a legnagyobb szükség van rá. Most is az egyéni rekordját beállítva, 520 centivel lett másodszor felnőttbajnok a BOK-csarnokban. Arra is gondoltunk, hogy atlétánk tériszonnyal küzd, így ha nem muszáj, nem jár feleslegesen ötméteres magasságokban. Persze, ő ezt a feltételezést nevetve cáfolja meg.

– Szó sincs tériszonyról! Szeretem a magas helyeket, az extrém sportoknak is nagy rajongója vagyok. Egyszerűen csak az eddigi versenyeken nem állt úgy össze a technikám, ahogyan szerettem volna. Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a javításokon Krisztivel, és szerencsére az országos bajnokságra sikerült rendeznem a sorokat. Megint kijött a lépés.

Na, de mindig pont a legfontosabb eseményen sikerül a legnagyobbat ugrani?

– Tényleg nem tudom, ez miért van így. Minden versenyre ugyanúgy készülök, és mindig a legjobb teljesítményemet akarom nyújtani. A korábbi versenyeken sokat szenvedtem, de a rossz ugrások felébresztenek. Azért örülnék, ha stabilabban tudnám hozni az öt méter feletti ugrásokat. Bízom benne, hogy ez az idei U20-as világ-, és az Európa-bajnokságig már összejön.

Marcellnek a következő célja, hogy átrepüljön az 530 centiméteren is. Erre a magasságra legutóbb is tett három kísérletet.

– A második és a harmadik kísérlet igen biztató volt. A most hétvégén sorra kerülő U20-as fedettpályás bajnokságon egyértelmű célom, hogy sikerüljön. Aztán egyre feljebb szeretnék jutni.

Ami a folytatást illeti, rúdugrónk az U20-as fedettpályás országos bajnokságra is címvédőként érkezik, és természetesen ugyanúgy az aranyéremért lendül a magasba, mint a felnőtt ob-n.

– Nagyon motiváló, amikor címvédőként érkezek a bajnokságra. A felnőtt ob-ra is úgy mentem, bizony meg kell nyernem a versenyt egy jó eredménnyel, mert ha nem így teszek, még a végén ráfogják a tavalyi sikeremre, hogy csak a szerencsének köszönhetem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!