Keresés

Mindkét váltó továbbment

Publikálva: 2018.01.12 Frissítve: 2018.01.12

Közel 100% az első nap magyar mérlege a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki nyítónapján, miután húsz futamból tizennyolcan továbbjutottak a magyar korcsolyázók közül.

Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Knoch Viktor és Burján Csaba sikerrel vette mindhárom távon az első megmérettetését.

Bácskai Sára Luca beragadt az 500m startnál, így utolsó, ötödik helyen fordult az első kanyarba, ami végzetes szokott lenni a legrövidebb távon. Nem volt ez másként most sem, és bár ukrán ellenfelét megelőzte, feljebb már nem tudott lépni.

A férfiaknál az amerikai születésű Krueger Cole járt hasonlóképpen, de tőle bravúr lett volna a továbbjutás, mivel a legkülső pozícióból indult. Egy-egy belga és török korcsolyázót így is megelőzött, ám a továbbjutást érő második helyre már nem volt esélye.

A másik két távon 1000 és 1500m-en mindketten sikerrel vették az akadályt.

A selejtezőből mindkét váltónk továbbjutott az elődöntőbe.

3000m-en a nők Bácskai Sára, Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra összeállításban a szintén olimpiai résztvevő olaszok mögött a második helyen jutottak be a nyolc közé.

A férfiak Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole felállásban biztosan nyerték futamukat. Szombaton a holland váltóval nehezebb lesz a dolguk, de a döntőbe jutás igy is elvárható a gárdától.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntői bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Korábbi bejegyzések
12:51 Bácskai Sára nem jutott tovább
10:47 Fratangelo már soknak bizonyult
09:35 Boldog születésnapot, Pedro!
08:52 Hajrá MTK! - pénteki szurkolnivaló
06:38 Fóris Erikáékat díjazták
19:25 Felkészülési mérkőzések
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!