Karate
Sterck Laura

„Több van bennem”

Publikálva: 2019.02.25 Frissítve: 2019.02.24 Brüll Alfréd Akadémia

Kókai Csilla tőröző elsősorban mentálisan szeretne sokat fejlődni ebben az évben.

Az MTK Budapest Brüll Alfréd Akadémiájának sportolója a 2018-as évre visszatekintve így látja a teljesítményét.

Nagyon örültem, hogy sikerült megint kijutnom a korosztályos Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, főleg, hogy az előző évhez képest már sokkal jobban vívtam csapatban (az egyénikre nem is sikerült annyira összeszednem magam, így főként ez tartotta bennem a lelket). Jó érzés volt, hogy a többiek számítanak rám. Sajnos az Európa-bajnokság számomra rosszul indult, de csapatban sikerült megszereznünk a harmadik helyet, aminek természetesen örültünk, de nem voltunk teljesen megelégedve. A bronznál fényesebb érmet szerettünk volna hazahozni, de ebbe sajnos beleszólt az egyik csapattársam sérülése is. Sajnáltam, hogy így fejeztem be az utolsó junior évemet, mert tudtam, hogy a felnőtt versenyeken még nehezebb dolgom lesz, ám edzőm, Szelei István végig biztatott. Sajnos nagyon rosszul indult a következő szezon, egyik versenyen sem tudtam kihozni magamból a maximumot, nem is fizikailag, inkább mentálisan.

Az idei évre így készül Csilla.

2019-ben főként a mentális hozzáállásomon kell változtassak, fejben jobban fel kell készüljek a versenyekre. Konkrét célokat nem tűztem ki magam elé, egyszerűen csak azt, hogy megmutassam, hogy több van bennem. Nyilván szeretnék a felnőtt világkupákon jobb eredményeket elérni, de ahhoz még tapasztalatot is kell gyűjtenem. Ehhez egy lépés volt, hogy a legutóbbi versenyen, Torinóban, sikerült a 64-be jutnom, aminek nagyon örültem, és remélem, a következő versenyen is tudom ezt a szintet hozni, így talán már kevésbé is fogok izgulni a 64-es táblán, és sikerül úgy vívnom, ahogy szeretnék.

A Brüll Alfréd Akadémia kapcsán ezt mondta el kiváló tőrözőnk.
Először is az, hogy az akadémiára bekerültem, motiváló erővel bír számomra. Nagyon nagy segítség a családomnak és nekem az anyagi támogatás, amit a Brüll Alfréd Akadémia nyújt, főleg, hogy a felnőtt világkupák már költségesebbek, mint a junior világkupák voltak. Ehhez hozzátartozik a felszereléstámogatás is, ami által a versenyekre teljesen felszerelt állapotban utazhatok, és nem kell amiatt aggódnom, hogy valamim nincs rendben. Valamint tudom, hogy ha bármilyen problémám vagy külön kérésem lenne, nyugodtan fordulhatok az Akadémiához.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!