Atlétika
Kulunics Vince

„A világklasszis és az élsportoló nem ugyanaz” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.11.23 Frissítve: 2018.11.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

Bánhidi Ákos a magyaredzo.hu-nak nyilatkozott.

Rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályunk vezetője, Bánhidi Ákos a remek szezonkezdetről és az olimpia utáni újrakezdésről beszélt.

– Hogyan indult a felkészülés a sikeres pjongcsangi, téli olimpia után?

– Sokat hagytunk ki, mert a négyéves terhelésből talpra kellett állni, a versenyzők három hónapig teljes pihenőt kaptak. Nekünk, a szakmai stábnak közben el kellett kezdeni tervezni a jövőt, hiszen voltak változások, a sportolók közül több régi motoros nem folytatta a pályafutását, és az állampolgárság megszerzése után pedig néhányan csatlakoztak hozzánk.

– A februári téli olimpiai óta változott valami a felkészülésben?

– Gyakorlati szempontból annyi, hogy a sportcsarnok mellett most már van egy kis kompakt konditerem, így nem kell elhagynunk az épületet, ha ilyen jellegű tréninget kell végeznünk. Egyébként pedig volt, akit nehezebb volt gatyába rázni a pihenő után, de a siker nem szédített meg senkit, a fejekben nem történt különösebb változás, amit azért fontos megemlíteni, mert enélkül a hozzáállás nélkül szerintem nem is nyertünk volna olimpiát. Tapasztalataim szerint, aki nem kellő alázattal áll hozzá, elveszíti a játszmát, viszont aki ezt tényleg megérti, az már nehezen csúszik el. Az idénynyitó sikeressége egyébként szintén ezt bizonyítja.

– Számítottak arra, hogy ilyen sikeresen, aranyérmekkel és világcsúccsal kezdődik az idei versenyszezon?

– Bíztunk benne, hogy jó úton haladunk, de őszintén mondom, ilyen erős kezdésben nem reménykedtem. Nemcsak a mi csapatunk lett más, a mezőnyben több helyen kardinális változások követték egymást, én pedig reméltem, hogy nálunk mindenki kipihente magét, és szezon elején összejöhet egy-két érem.

– Most mi a következő lépés, hogy tervezik a jövőt?

– Ebben a szezonban szeretnénk megszerezni a megfelelő mentális és fizikai alapokat, amivel neki tudunk vágni a következő olimpiai ciklusnak. A távlati cél természetesen a 2022-es pekingi téli olimpia, de a napok addig gyorsabban telnek, mint gondolnánk. A következő verseny a világkupa-sorozat harmadik állomása Kazahsztánban, ahova decemberi elsején már utazunk is.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!