Kézilabda
Porobic Zoé

„A meccsek minden perce élvezetes volt”

Publikálva: 2017.08.31 Frissítve: 2017.08.30 Labdarúgás női

Dunai Zoltánnal, a Stadler csoport magyarországi országigazgatójával értékeltük a női csapatunk BL szereplését.

– Az MTK Hungária FC nemcsak résztvevőként, hanem szervezőként is szereplője volt a női BL minikörnek. Mennyire voltál elégedett a rendezéssel?

– Nagy élmény volt látni, hogy a bajnokcsapat ilyen környezetben játszhatott, a rendezés mindenképpen sikeres volt.

– Hogy tetszettek az ellenfelek?

– Többször szerepelt a csapat BL-selejtezőkörben, három alkalommal tovább is jutottunk. Most kivételesen nehéz sorsolást fogtunk ki, mindhárom ellenfél jól felkészült, profi csapat volt. Anyagi lehetőségeinkben nem tudunk velük versenyezni, éves büdzséjük sokszorosa a miénknek. A kazah csapatban például csak mutatóban volt egy-két hazai játékos, a két jól megtermett középső védő például jól felismerhető, hamisítatlan moszkvai szlengben beszélt egymással.

– Milyen színvonalúak voltak a mérkőzések a magyar nívóhoz képest?

– Nagyon hajtós, jó iramú meccsek voltak, élvezetes volt minden percük. Nagyon sok ilyen kemény meccset kellene játszani ahhoz, hogy a 60-65 perc táján ne fogyjon el a levegő.

– Mennyire vagy elégedett az MTK Hungária FC női labdarúgóinak hozzáállásával, a nyújtott teljesítménnyel, az elért helyezéssel?

– Maximálisan teljesített a csapat, senkivel nem lehetünk elégedetlenek. Ismételten meg kell jegyeznem, amatőr csapat játszott három profi ellenféllel. Biztos vagyok abban, hogy pályafutásuk legszebb élményei közé fog tartozni ez a három mérkőzés.

– Nehéz menetelésbe kezdenek labdarúgóink a bajnokságban. Mi a realitás ezzel a kerettel a 2017/18-as szezonban?

– Nagyon sok sikert, szerencsét kívánok a következő szezonhoz. Biztos vagyok a jó szereplésben, nem tartom lehetetlennek a címvédést sem.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!