Atlétika
Nagy Marcell

Zümmögnek a stopperek

Publikálva: 2015.08.19 Frissítve: 2015.08.25 Rövidpályás gyorskorcsolya

A felkészülés speciális szakaszában járnak az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolyázói. Helyzetjelentés a szakosztály-igazgatótól, a közelgő országos bajnokság előtt.

A két ütemben zajló alapozás második részéhez érkeztek Bánhidi Ákos tanítványai. A szeptemberi megmérettetés előtt rengeteg a munka.

– Mi a felkészülés menete?

– Túl vagyunk az első, erőnléti szakaszon, most a speciális képzés, formába hozás zajlik. Itt már a jégen is zümmögnek a stopperek, keményen dolgoznak a sportolók.

– Milyen távokon méritek az időket?

– Az összes aktuális távon és ezek edzésein „köridőzzük” a versenyzőket. Rövidesen ez kvalifikációs teszten is megtörténik, a magyar bajnokság programjába építve. Ahogy nemzetközi szinten, az igazi nagyok, mi is hat-hét kört futtatunk a sportolókkal, és abból indulunk ki, hiszen itt számtalan információ birtokába kerülhetünk, a nyugalmi pulzustól kezdve, a terheléses adatokig mindent mérünk. Nálunk az állórajtos, hét kör az etalon. Eddig bejött.

– Az országos bajnokság mennyire motiválja a sportolókat?

– Régebben komoly rangja volt, hiszen aki nyert, az mehetett a világbajnokságra, ám a világbajnokot már nehezebb rávenni, hogy elinduljon az ob-n. Mi pont az ellenkezőjét szeretnénk. Jó lenne, ha újra magas színvonala, presztízse lenne az első számú hazai versenynek, és a válogatás is úgy épül fel, hogy szüksége van a sportolónak az itt szerzett helyezésekre.

– Mindenki egészséges?

– Varnyú Alex küzd sérüléssel. A lábán keletkezett csontkinövés, amit szerdán eltávolítanak. A beavatkozást egy hét teljes pihenő követi, majd kezdődhet a rehabilitáció.

– Hogy állnak a formaruhák?

– Többen dolgoznak rajtuk, bár ezt nem mérjük sopperrel. Vannak már elfogadott terveink. A premier a Gyakorló Jégcsarnokban lesz az országos bajnokságon.

Magyarország felnőtt rövidpályás gyorskorcsolyázó felnőtt őszi bajnokságát 2015. szeptember 4-6. között rendezik a Gyakorló Jégcsarnokban. Nevezni augusztus 20-ig lehet ITT

Versenykiírás.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!