Atlétika
Nagy Marcell

Visszatérésre készen

Publikálva: 2020.08.01 Frissítve: 2020.07.31 Torna

Klubunk tornászlánya, Medved Regina a hosszú és gyötrelmekkel teli kihagyása után már újra nagy elánnal edz, és készül a minél sikeresebb visszatérésre.


Az MTK Budapest 17 éves tornászlánya, Medved Regina hosszú kihagyás után várja a versenylehetőséget. Ahogyan beszámol, a mostani edzések már nagyban hasonlítanak a korábbiakhoz.



– Elég nagy intenzitással gyakorlok, és ennek nagyon örülök, mert elképesztően hiányoztak ezek az edzések. Azt kell mondjam, haladunk a cél felé! Talán legjobban a gerendát és a felemás korlátot vártam. Egyébként a karanténban otthonra is kaptam egy két és fél méteres gerendát, amelyen tudtam edzegetni. Kitettük a lakás közepére. A tizenhárom éves öcsém, Máté is előszeretettel használta. Próbált utánozni, bontogatta a szárnyait. Én meg segítettem neki, vagy csak szóltam, azt nem úgy kell csinálni és megmutattam. A kézenállást és a cigánykereket is próbálta. Hogy mekkora sikerrel? Szerintem elég, ha csak annyit jegyzek meg, hogy amikor ő használta a gerendát, inkább kivittük a kertbe.

Na, de elsősorban nem Máténak kell majd számot adnia arról, hogy mit tanult az elmúlt hónapokban.

– Most edzünk és készülünk augusztus tizenkilencedikére, amikor is lesz egy felmérőnk speciális követelményekkel. Ott kell megmutatni, hogy mit tudtunk visszahozni, és kiderül, mi az, amiben még le vagyunk maradva. Versenyek közül az országos bajnokság tűnik biztosnak. A többit nem tudom. Bár úgy vagyok vele, hogy egy verseny akkor biztos, ha már hazajöttem róla.



Regina 2018 augusztusában az Eb-ről jött haza. Aztán sérülés miatt, orvosi javaslatra leállt a tornával. Tavaly ősszel tért vissza.

– A másféléves kihagyás rengeteg. Iszonyatosan nehéz volt. Már nem bírtak velem otthon. Folyton pörögtem, mentem, csináltam volna valamit. És nem csinálhattam. Ezt volt a legnehezebb feldolgozni. Most újra edzek és úgy tűnik, rendben van a csípőm. Tavaly ősszel két-három hónap kellett, míg munkába lendültem. Most úgy érzem, már újra képes vagyok fejlődni. Új elemek, új koreográfia van készülőben.

Az országos bajnokságot követően jelen állás szerint december 17. és 20. között tervezik megrendezni a bakui Európa-bajnokságot.

– Hogy az országos bajnokságra milyen reményekkel érkezem? Egyszerűen csak élvezni akarom! Augusztusban lesz két éve, hogy nem versenyeztem. Az Eb-csapatba kerülésre kevesebb esélyem van, mint másfél éve. De nem adom fel! Küzdök, hogy ott legyek!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!