Kézilabda
Farkas Johanna

Véget ért a kupakaland

Publikálva: 2018.12.13 Frissítve: 2018.12.13 Röplabda

Idegenben már nem tudtuk megnehezíteni a Jászberény dolgát.

Jászberény VT–MTK Budapest 3:2 (13, 15, –13, –19, 13)
Bercsényi úti Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Szabó P., Szarka

JVT: Cveticsanyin 9, Devaney 17, Pintér A. 15, Petrenkó 3, Jakovcsuk 9, Petőváry 10
Csere: Lékó (liberó), Riczkó 5, Maliseva, Faragó 3, Blázsovics
Vezetőedző: Deme Gábor

MTK Budapest: Vezsenyi 11, Borsos 12, Kotormán 3, Kis R. 8, Kiss G. 14, Takács D. 12
Csere: Nagy F. (liberó), Godó 4, Szerényi, Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján csapatunk a Jászberény VT otthonában lépett pályára. A párharc első felvonását 3:1-re Deme Gábor tanítványai nyerték, így hatalmas bravúr kellett volna a legjobb négy közé jutáshoz.

A remek formában lévő Jászberény, amely a hétvégén Nyíregyházán is győzni tudott az Extraligában, esélyeshez méltóan kezdte a szerdai találkozót. A hazaiak – vezetőedzőnk várakozásainak megfelelően – rendkívül magabiztos, agresszív játékkal rukkoltak elő, kegyetlenül megbüntették csapatunk minden egyes hibáját. Tóth Gábor tanítványai az első két játszmában igen megszeppentnek tűntek, nyoma sem volt a két hete látott fegyelmezett játéknak. A Jászberény így alig több mint fél óra alatt megnyerte az első két játszmát, és ezzel végképp eldőlt a továbbjutás kérdése.

Ezt követően Deme Gábor – talán már a hétvégi, Haladás elleni rangadóra gondolva – négy helyen is változtatott csapatán, lehetőséget adott a fiataloknak. A mieink kapva kaptak az alkalmon, hogy kozmetikázzanak az álláson, esetleg győzelemmel búcsúzzanak a Magyar Kupa küzdelmeitől. Takács Dorotiék simán behúzták a harmadik és a negyedik játszmát is, így következhetett az ötödik szett.

Az utolsó játékrészre visszatértek a pályára a jászberényi „nagyágyúk”, de ennek ellenére sem kezdtünk rosszul, 8-4-es vendégelőnnyel fordultak a csapatok. A folytatásban azonban ismét ránk tudta erőltetni akaratát a Jászberény, és végül behúzta az ötödik szettet.

A párharcot így – kettős győzelemmel – a Jászberény Volleyball Team nyerte, így Deme Gábor tanítványai készülhetnek a négyes döntőre. 

Csapatunk legközelebb december 16-án, a Palota RSC otthonában lép a pályára.

Tóth Gábor:Az első szett elején még rendben volt a nyitásfogadásunk, de sajnos nem tudtuk befejezni a támadásainkat, ez pedig rányomta a bélyegét a folytatásra. A harmadik játszmától kezdődően – amikor eldőlt már a továbbjutás –, az ellenfél edzője lehetőséget adott a fiataljainak, ezt pedig ki tudtuk használni . Az ötödik szettre aztán ismét visszatért a Jászberény első sora, és végül a hazaiak – egy minket sújtó bírói ítéletet követően – fordítani tudtak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!