Kézilabda
Dakos Noémi

Újabb nagy lépés az Extraliga felé (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.01 Frissítve: 2019.04.01 Röplabda

Remek játékkal tartottuk itthon a három pontot a Hungast-Haladással szemben.

MTK Budapest–Hungast-Haladás Szombathely 3:0 (17, 21, 14)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző
Vezette: Barabás, Adler (Nagy B., Mocsnik)

MTK Budapest: Kotormán, Godó 16, Kis R. 8, Vezsenyi 12, Takács D. 12, Borsos 8
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi, Kiss G. 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Hungast-Haladás Szombathely: Huff 6, Kinser 6, Cicic 2, Miranda 9, Wallner 9, Takács B. 7
Csere: Lojen (liberó), Kolada, Kálmán 2, Dobó, Bokor
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter

Az Extraliga kvalifikációs körének 5. fordulójában csapatunk a Hungast-Haladást látta vendégül a Városmajorban. A vendégek kezdőjében két ismerős arcra bukkanhattunk: az MTK-val junior bajnoki címet szerző feladó, Marija Cicic, és a tavaly még kék-fehérben szereplő Takács Bernadett is a szombathelyi együttest erősíti.

Az első játszma nem egészen úgy kezdődött, ahogy azt a Városmajorba kilátogató 150 MTK-drukker elképzelte: 4-4 után beragadtunk, és a Haladás ezt kihasználva hatot számolt ránk, míg Tóth Gábor – két időkérés árán – ki tudta mozdítani csapatát a gödörből. 4-10-nél azonban szárnyra kaptak Godó Panniék, és egy 8-0-s rohammal átvették a vezetést. A váratlan feltámadás szemmel láthatóan sokkolta a vendégeket, a mieink pedig vérszemet kaptak, és végül a vártnál jóval simábban, 25-17-re nyerték az első szettet.

Sokaknak eszébe juthatott a 48 órával korábbi, Jászberény elleni mérkőzés: az első játszma ott is remekül sikerült, ám végül mégis pont nélkül távoztunk a Bercsényi úti Sportcsarnokból. Ezúttal a játékrész derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 10-13-as állásnál, Tóth Gábor időkérését követően ismét le tudtuk rázni ellenfelünket egy 8-1-es szériával. Bár a hajrához közeledve sokat faragott hátrányából a vendégcsapat, a mieink ezúttal nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, így már 2:0-ra vezettünk (25-21).

A harmadik szettet a Haladás kezdte jobban, ám ezúttal 3-5-ös állásnál robbant harmadszor az „MTK-bomba”: tíz pontunkra a vendégek mindössze eggyel tudtak válaszolni, így a játékrész derekán máris behozhatatlannak tűnő előnyre tettünk szert. dr. Mucsi Péter hiába igyekezett cserékkel felfrissíteni csapatát, a mieink egy percre sem lazítottak, koncentrált, fegyelmezett játékkal söpörték be a harmadik játszmát, és ezáltal a három pontot (25-14).

Ezzel a győzelemmel csapatunk a második helyen áll féltávnál a rájátszásban, és legközelebb április 5-én, Szombathelyen lép pályára.

Tóth Gábor:Az első szettben volt egy kis megingás, ekkor olyan dolgok történtek, amelyekről előzetesen megbeszéltük, hogy nem történhetnek meg. Ezt követően rendeztük a sorainkat, minden kirakós a helyére került, remekül funkcionáltunk ma este.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!