Atlétika
Szabó Beatrix

Újabb lecke

Publikálva: 2019.10.20 Frissítve: 2019.10.20 Röplabda

Jobban játszottunk, mint Békéscsabán, de még mindig hosszú út áll előttünk.

Fatum-Nyíregyháza–MTK Budapest 3:0 (13, 17, 13)
Continental Aréna, 372 néző
Vezette: Tillmann, Ujházi

Fatum-Nyíregyháza: Varga E. 11, Francesco 4, Pintér A. 10, Pilar 9, Lászlop 11, Limareva 13
Csere: Tóth F. (liberó), Vaszileva 1, Koseková
Vezetőedző: Hollósy László

MTK Budapest: Durst, Zólyomi 1, Kiss G. 3, Takács D. 11, Petőváry 3, Király A. 5
Csere: Nagy Fanni (liberó), Lesi, Szalai A. (liberó), Vezsenyi 1, Godó 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga második fordulójában csapatunk a bajnoki cím egyik fő várományosa, a Fatum-Nyíregyháza otthonába látogatott. Tóth Gábor mindössze egy helyen változtatott az előző heti kezdőhöz képest: Vezsenyi Adrienn helyett ezúttal Petőváry Panni kapott lehetőséget a bizonyításra.

Nem kezdtük rosszul a találkozót, sokkal kevésbé tűntünk megilletődöttnek, mint egy héttel korábban. Nagyjából a játékrész derekáig tartottuk is a lépést a hazaiakkal – időnként kifejezetten ígéretes játékkal –, azonban 12-10-nél, Hollósy László időkérését követően megtorpant csapatunk: egy-két ki nem kényszerített hiba után elfogyott az önbizalmunk, a játszma hátralévő részében mindössze három pontot szereztünk (25-13).

A második szett is hasonló forgatókönyv szerint alakult: ezúttal 15-13 után következett a menetrendszerű rövidzárlat. Több se kellett a rutinos légiósokkal felálló Nyíregyházának, Varga Eliza és Olena Limareva vezetésével behúzták a játszmát (25-17).

Tóth Gábor a harmadik szett előtt igyekezett cserékkel felrázni övéit: Kiss Gréta, Nagy Fanni és Petőváry Panni helyett Godó Panni, Szalai Anna és Vezsenyi Adrienn lépett pályára. Hiába azonban az új felállás, 6-6 után ismét meg tudott lépni a hazai csapat. Tóth Gábor előbb 9-6-nál, majd 12-6-nál is időt kért, de Nyíregyháza már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot (25-13).    

Csapatunk időnként kifejezetten biztatóan játszott, bátrabban, mint Békéscsabán. Takács Dorotiék azonban nem lazíthatnak sokáig, mivel október 22-én már Gödöllőn lépnek pályára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!