Atlétika
Moravcsik Angéla

Újabb elismerés kapujában

Publikálva: 2019.02.04 Frissítve: 2019.02.04

Babos Tímeát, Liu Shaolin Sándort, Bánhidi Ákost és Golovin Vlagyimirt is díjazhatják az M4 Sport-Az Év Sportolója gálán.

Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, 439 voks alapján alakult ki a sorrend. Ez rekordnak számít, miután hárommal megdőlt a tavalyi csúcs.
A gálára meghívott több díszvendég közül a labdarúgó Fazekas László és gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el. Közölte: tervezik, hogy az e-sportot és szabadidősport akár már jövőre bevonják az elismerési körbe.
Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat. Az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14-től voksolhattak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta: az, hogy a gálának negyedszer lehetnek házigazdái, számára azt jelenti, jól dolgoznak és jó vendéglátók. "Ennyi, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt magáénak tudó sportembert vendégül látni felemelő érzés" – tette hozzá.
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám DVSC, Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette: a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.
A győzteseknek járó díjat Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke mutatta be. Kiemelte: a csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleg nyolc centiméterrel magasabb, mint a tavalyi, és először a parasportok emblémáit is tartalmazza.
Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke - kiemelte: a díjátadókat elválasztó öt produkcióban összesen közel háromszázan lépnek színpadra. Hangsúlyozta: minden produkció egyedi, erre az alkalomra készül, így ebben a formában se korábban, se ezután nem lesz látható. A Himnuszt ezúttal öten éneklik majd együtt, míg a sztárfellépők közül egyedül Ruzsa Magdi nevét árulta el, akit már régóta szerettek volna megnyerni, és ezúttal sikerrel jártak.
A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő műsorvezetője Mohay Bence lesz.

A hármas listák (ABC sorrendben):
Férfiak:
Bácsi Péter
Fucsovics Márton
Liu Shaolin Sándor (MTK Budapest)

Nők:
Babos Tímea (MTK Budapest)
Hosszú Katinka
Kozák Danuta

Csapat (hagyományos csapatsportokban):
FTC-Telekom Waterpolo
Győri Audi ETO KC
junior női kézilabda-válogatott

Csapat (egyéni sportágak csapatversenye):
férfi kardválogatott
férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó
női kajaknégyes

Edzők:
Bánhidi Ákos (MTK Budapest) és Csang Csing Lina
Golovin Vlagyimir (MTK Budapest)
Sike András

Férfi labdarúgó:
Gulácsi Péter
Juhász Roland
Szalai Ádám

Női labdarúgó:
Csiszár Henrietta
Jakabfi Zsanett
Vágó Fanny

Fogyatékos férfi:
Gelencsér Róbert
Mihálovits Tamás
Osváth Richárd

Fogyatékos női:
Ekler Luca
Gyurkó Alexandra
Pap Bianka

Fogyatékos csapat:
asztalitenisz vegyespáros
férfi asztalitenisz páros
női kerekesszékes vívóválogatott

Fogyatékos sportoló edzője:
Beliczay Sándor
Pécsi Annamária
Szabó Álmos

(Forrás: MTI)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!