Keresés

Új felület az atléták kvótaszerzésének nyomon követésére

Publikálva: 2020.06.26 Frissítve: 2020.06.26 Atlétika

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség új felületet nyitott saját internetes oldalán a tokiói olimpia kvalifikációs versenyeinek nyomon követésére.

A programmal az a célja, hogy a versenyzőknek, a média képviselőinek és a szurkolóknak könnyű hozzáférést biztosítson az adatokhoz, hogy mindenki tisztában lehessen az adott pillanatban aktuális helyzettel. A „Road to Tokyo” elnevezésű segédletben szűrni lehet versenyszámra és országra, illetve valós idejű információt lehet kapni egy-egy versenyző kvalifikációs státuszáról.

A selejtezős rendszer alapelvei a nyári játékok jövő évre halasztásával nem változtak, szintteljesítéssel vagy ranglistáról lehet az ötkarikás mezőnybe kerülni.

A kvalifikációs időszakot a nemzetközi szövetség a koronavírus-járvány miatt április 6-tól november 30-ig felfüggesztette, így az olimpiát felvezető versenysorozat decembertől folytatódik és 2021. június 29-ig tart.

Többpróbázónk, Krizsán Xénia már biztosította indulási jogát, míg dr. Nguyen Anasztázia távolugrásban küzd a kijutásért. Naszti jelenleg a 21. helyen áll, és az első 32 utazhat Tokióba.

Forrás: MTI

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!