Atlétika
Krizsán Xénia

Továbbra is kék-fehérben

Publikálva: 2019.11.15 Frissítve: 2019.11.15 Atlétika

dr. Nguyen Anasztázia szerződést hosszabbított klubunkkal.

2025-ig az MTK Budapest színeiben versenyez a legjobb magyar női távolugró, dr. Nguyen Anasztázia. Amikor döntése hátteréről kérdeztük, sok más mellett a Lantos Mihály Sporttelepen történt fejlesztéseket is kiemelte.

Hamarosan elkészül a fedettpályás atlétikai centrum a Lantoson, ami nagyon fontos a felkészülés szempontjából. Mivel 2025-ig hosszabbítottam a klubbal, így most jó ideig nem kell emiatt aggódnom, nyugodt körülmények között készülhetek a különböző világversenyekre.

Naszti 2016-ban – Krizsán Xéniával együtt – igazolt klubunkhoz a Budapesti Honvédból, igaz, ekkor még mindenki sprinterként tekintett rá. Alig két évvel ezelőtt aztán a távolugrást helyezte előtérbe klubunk kiválósága és edzője, és döntésük helyességét az idő is igazolta.

A legnagyobb sikerem az idei világbajnokság, ahol 12. helyen végeztem távolugrásban – vélekedett Naszti, amikor az MTK-s karrierje legszebb emlékeiről kérdeztük. – De egyébként is jó érzés látni, ahogy fejlődik az atlétika-szakosztály az MTK-ban, ennek mi is részesei vagyunk, kicsit a miénk is ez az egész.   

Naszti egyéni csúcsa (6,77 m) alig pár centiméterrel marad el az olimpiai szinttől, így a cél adott, és már javában zajlik is a munka.

Október végén kezdtük a felkészülést, és jövő héten lesz háromnapos ugróösszetartás Tatabányán – árulta el. – Januárig alapozunk, aztán kezdődik a fedettpályás szezon. A két fő versenyem az országos bajnokság, illetve az világbajnokság lesz, mindkettő nagyon fontos a világranglista-pontok miatt.

Naszti az MTK TV-ben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!