Atlétika
Nagy Marcell

Továbbjutás Moszkvában

Publikálva: 2017.10.18 Frissítve: 2017.10.18 Tenisz

A magyar-cseh kettős szetthátrány után nyert két rövidítést Cornet és Mladenovic ellen.

A magyar-cseh kettős szetthátrány után nyert két rövidítést Cornet és Mladenovic ellen.

VTB KREMLIN CUP (790 208 dollár, fedett pálya), páros 1. forduló
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Alizé Cornet, Kristina Mladenovic (francia) 6-7 (7-9), 7-6 (7-5), 10-8

A mérkőzés 2 óra 5 percig tartott Moszkvában.

Rendkívül fordulatos és izgalmas meccset hozott Timi és Andrea Hlaváčková moszkvai bemutatkozása. A magyar-cseh kettős csak időnként játszott jól, ráadásul alkalmanként a szerencse is hiányzott néhány fontosabb labdamenetnél. Az is biztos, hogy a szingapúri WTA Finals jövő csütörtökön kezdődő párosversenye előtt is fontos sikernek örülhet a Kremlin Cupon 1. helyen kiemelt kettős.

Az 54 perces első szettet brékkel nyitotta Timi és Andrea Hlaváčková, majd 2-0-ra és 3-1-re is vezetett. A hatodik és a hetedik játék is bréket hozott, majd 5-4 is volt az állás. A magyar játékos adogatott az első szett megnyeréséért, volt 40-30 is, de végül a franciák örülhettek az egyenlítésnek (5-5).  Aztán a 12. játékban már Cornet és Mladenovic jutott két játszmalabdához, de Andrea Hlaváčková megmentette az adogatását.
A rövidítésben két fogadóponttal vezetett 5-2-re, majd 6-3 után összesen négy szettlabdát hárított Timi és társa. Sajnos 8-7 után már nem sikerült ez a bravúr.

Az 55 perces második felvonás is nagyon szorosan alakult. Az elején Timi, majd Mladenovic és Cornet is elveszítette az adogatását. A magyar-cseh kettős 4-1-re is vezetett, de a hetedik gémben Andrea Hlaváčková is elveszítette a szerváját. Ezután már mindkét kettős jól adogatott, így ismét jött a tie-break.

A rövidítésben mindkét páros nagyon ügyelt a szervákra, így kiélezett volt a küzdelem. Végül 3-3 után Cornet kettős hibát ütött, ez el is döntötte a második felvonást. A döntő rövidítésben nem jelentett sok előnyt az adogatás, 7-7-ig mindkét kettős négyszer nyert fogadópontot. Ekkor Timi és Andrea Hlaváčková hozta adogatását, majd brékelt (9-7). A francia kettős ezután még szépített, de a második meccslabdát már kihasználta a magyar-cseh páros.

Timi és Hlaváčková ellenfele a negyeddöntőben Vera Lapko és Anasztaszija Potapova lesz.

Az 1998. szeptember 29.-én született fehérorosz játékos 115. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 96. (2017. szeptember 18.) volt. Lapko eddig hét ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.  Az idei szezonban veretlen maradt Moszkvában (Oroszország, 25 ezer dollár, fedett pálya, társ: Dajana Jasztremszka), Croissy-Beaubourgban (Franciaország, 25 ezer dollár, fedett pálya, társ: Ploina Monova), Varsóban (Lengyelország, 25 ezer dollár + vendéglátás, salak, társ: Priscilla Hon), Toruńban (Lengyelország, 25 ezer dollár + vendéglátás, salak, társ: Anna Morgina), Lexingtonban (Egyesült Államok, 60 000 dollár, kemény pálya, társ: Hon) és Clermont-Ferrandban (Franciaország, 25 ezer dollár, fedett pálya, társ: Cornelia Lister). Lapko 2014-ben (társ: Tereza Mihalíkova) és 2015-ben (társ: Mihalíkova) is döntős volt a juniorok párosversenyében a US Openen. A két évvel ezelőtti fináléban Gálfi Dalma és Stollár Fanny győzött.

A 2001. március 30.-án született orosz játékos 324. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje legjobbja. Potapova eddig két ITF-versenyt nyert párosban, idén Himkiben (Oroszország, 25 ezer dollár, fedett pálya, társ: Oleszja Pervusina) és Prágában (Csehország, 80 ezer dollár, salak, társ: Darija Jasztremszka) maradt veretlen.

Timi korábban az első fordulóban búcsúzott egyeben a moszkvai versenyen: Aljakszandra Szasznovics (fehérorosz)-Babos Tímea 1-6, 7-6 (7-3), 6-4

Továbbjutás Moszkvában


Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!