Taekwondo
Salim Omar

Tovább erősödünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.02 Frissítve: 2017.05.02 Kézilabda

Újabb három játékos kötelezte el magát a kék-fehérekhez.

Tovább folytatódik az MTK Budapest női kézilabdacsapatának megerősítése: Dakos Noémi, Kovács Gréta, Szádvári Kriszta és Tóth Eszter után újabb két játékos, Putz Klaudia és Slakta Petra is hosszabbított a klubbal. Egyúttal hivatalossá vált, hogy a következő szezontól az MTK Budapestben folytatja pályafutását Karnik Szabina, a Dunaújvárosi Kohász KA jobbátlövője.

Karnik Szabina Debrecenben született, ott is kezdett kézilabdázni, majd megjárta Győrt, Hajdúnánást és Dunaújvárost.

Nagyon csábító volt, hogy az MTK-nál sok játéklehetőséghez juthatok, ráadásul tudtam, hogy elég jó a csapategység – mesélte Szacsa. – Az is segített meghoznom ezt a döntést, hogy több leendő csapattársamat ismerem korábbról, és Vováról is csupa jót hallottam.

A kék-fehérek döcögős ősz után remek tavaszt produkáltak: a tizenharmadikról a nyolcadik helyre kapaszkodtak fel, 2017-ben egyedül a Győri ETO tudott nyerni a Tromoson. Putz Klaudia elárulta, az ő döntésében nem játszott szerepet a csapat tavaszi remeklése, az eredmények szerencsés alakulásától függetlenül is maradni szeretett volna: egyrészt a társak, másrészt Golovin Vlagyimir miatt.

Slakta Petra a nyáron érkezett Debrecenből, és szinte azonnal a kék-fehérek alapemberévé vált: 25 mérkőzésen 39 gólig jutott. A 27 éves jobbszélső kulcsszerepet játszott csapata tavaszi remeklésében.

Egy dolog változott őszhöz képest: a kapusteljesítmény jelentősen feljavult, ez pedig tartást adott a csapatnak – vélekedett Petra. – A hozzáállásunkkal szerintem az ősszel sem volt gond, megtettünk mindent, még ha az eredményeken ez nem is látszott.

Golovin Vlagyimir tanítványai szerdán, a Siófok KC otthonában folytathatják tavaszi hadjáratukat.

2018. május 3. 18:00 Siófok KC – MTK Budapest; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Beszédes József Ált. Isk. Sportcsarnoka

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!